C. Dion vyras R. Angelilis pašarvotas Monrealyje, Kanadoje. Celine nusprendė, kad į paskutinę kelionę savo vyrą palydės ten, kur jie susituokė 1994 metais - Noterdamo bazilikoje. XIX a. pradžioje atidaryta bazilika tuo metu buvo didžiausias religinis pastatas visoje Šiaurės Amerikoje. Iki šiol ji laikoma viena įspūdingiausių iš šimtų bazilikų, esančių Monrealyje.

Didelė dalis pastato interjero detalių yra išpjauta iš retų medžių ir nudažyta ar paauksuota. Šioje bazilikoje yra Jono Krikštytojo varpas, sveriantis dešimtis tonų, kuriuo skambinama tik ypatingomis progomis. Teigiama, kad varpo skambesys girdisi net 25 kilometrų atstumu.

Į Noterdamo baziliką, atsisveikinti su R. Angeliliu, plūsta būriai žmonių. Prieš savaitę anapilin iškeliavęs vyras pašarvotas atvirame karste.

Pagerbti anapilin iškeliavusio Renė atvyko ne tik pati Celin Dion, savo veidą slepianti po juodu šydu, bet ir jos šeimos nariai, tarp jų ir Celin mama Therese Dion, R. Angelilio duktė Anne-Marie Angelil su vyru.

Velionis bus palaidotas sausio 23-iąją.

C. Dion vyrui gerklų vėžys buvo diagnozuotas dar 1999-aisiais, liga vis atsinaujindavo. Praėjusių metų kovą C. Dion atskleidė, jog jos vyras nebegali pats valgyti ir maitinasi pro vamzdelį: „Jis negali pats valgyti, todėl aš jį maitinu per vamzdelį. Turiu tai daryti tris kartus per dieną, tad pamaitinu savo vyrą, o tada vaikus.

Vos netekusi vyro, su kuriuo santuokoje pragyveno 21-erius metus, Celin neteko ir dar vieno šeimos nario. Praėjus kelioms paroms po Renė mirties, anapilin iškeliavo ir jos brolis, jo laidotuvės vyks trečiadienį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)