Hannah Gutierrez stovėjo bejausmė, kai Naujosios Meksikos teisėja padarė pastabą, kad ji nesigaili dėl Halynos Hutchins mirties 2021 metų spalį, filmuojant biudžetinį vesterną.

„Jūs buvote ginklininkė..., ta, kuri saugų ginklą pavertė mirtinu ginklu, – sakė teisėja Mary Marlowe Sommer. – Jei ne jūs, ponia Hutchins būtų gyva. Vyras turėtų savo partnerę, o mažas berniukas – motiną.“

Per 10 dienų trukusį H. Gutierrez teismo procesą dėl netyčinės žmogžudystės buvo išklausyta, kad, nors 26 metų ginklininkė buvo asmuo, atsakingas už šaunamuosius ginklus filmavimo aikštelėje, ji ne kartą nesilaikė pagrindinių saugumo taisyklių, palikdavo ginklus be priežiūros ir leisdavo aktoriams, įskaitant A. Baldwiną, laisvai jais švaistytis.

Teismas taip pat išgirdo, kad ji buvo atsakinga už šešių kovinių šovinių atsiradimą filmavimo aikštelėje – o tai yra kino pramonės „raudona linija“, ir kaip ji vieną iš jų įdėjo į A. Baldwino naudojamą 45 kalibro pistoletą „Colt“.

Ginklas iššovė aktoriui ruošiantis scenai medinėje bažnyčioje, nužudė H. Hutchins ir sužeidė režisierių Joelį Souzą.

„Halyna Hutchins mirė dėl virtinės saugos taisyklių pažeidimų, kurie prasidėjo nuo to, kad ponia Gutierrez į filmavimo aikštelę įnešė kovinius šovinius, vieną iš jų įdėjo į rekvizitinį pistoletą, pasakydama komandos nariams, kad tai šaltasis ginklas, – sakė prokurorė Kari Morrissey per teismo posėdį, kuriame buvo skaitomas nuosprendis. – Toks elgesys, kai nėra atsakomybės ar gailesčio, nusipelno 18 mėnesių bausmės.“

„Nesigaili“

K. Morrissey teisėjai sakė, kad nuo tada, kai buvo nuteista, H. Gutierrez iš kalėjimo telefonu skambino apie 200 kartų ir skundėsi, kad yra neteisingai persekiojama.

„Užuot prisiėmusi atsakomybę, ji pasirinko kaltinti prieš ją liudijusius asmenis, mane, jus, prisiekusiuosius, aikštelės mediką ir paramedikus, kurie bandė išgelbėti ponios Hutchins gyvybę, – sakė K. Morrissey. – Jos skambučiai iš kalėjimo... mums pasako, kas iš tikrųjų yra ponia Gutierrez.“

Filmo žvaigždės A. Baldwino, kuris buvo ir prodiuseris, liepos mėnesį laukia jo paties teismas dėl netyčinio nužudymo. Jis kaltinimus neigia. Jei jis bus pripažintas kaltu, jam taip pat gresia 18 mėnesių kalėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją