„Šį kartą atlikėjas F. Kirkorovas koncertuose Kremliaus rūmuose atliko dainą „Marija Magdalena“. Atlikėjas užlipo ant paguldyto krikščioniško kryžiaus, šokinėjo, šoko ant jo“, – pabrėžė parlamentaras Aleksandras Borodajus.

Jo teigimu, tikintiesiems nepatiko ne tik šokis, bet ir kompozicijos pasirinkimas, nes krikščionybėje Marijos Magdalenos figūra užima išskirtinę vietą. A. Borodajus pabrėžė, kad Rusija – šalis, kurioje yra daug konfesijų, todėl visi privalo gerbti tikinčiųjų jausmus.

Judėjimo „Rusijos veteranai“ vadovas Ildaras Rezapovas pavadino šokį ant kryžiaus šventvagyste ir tikinčiųjų jausmų įžeidimu šitokiu „visiems nelengvu laiku“.

Jis teigė, kad jau parašė RF tiriamojo komiteto vadovui Aleksandrui Bastrykinui ir generaliniam prokurorui Igoriui Krasnovui, prašydamas atlikti patikrinimą – tiek paties atlikėjo, tiek šou Kremliaus rūmuose kūrėjo atžvilgiu.

F. Kirkorovo atstovė Jekaterina Uspenskaja pareiškė, kad šokiai ant kryžiaus nebuvo tikinčiųjų jausmų įžeidimas. Ji pabrėžė, kad pasirodymą matė šimtai žiūrovų ir jiems jis nepasirodė nederamas.

„Šou režisierius ir prodiuseris buvo pats F. Kirkorovas. Koncerte buvo šimtai žiūrovų, pilna salė. Visi matė pasirodymą, nebuvo jokių įžeidimų“, – pabrėžė ji.

Prieš patikrinimą pasisakė Dūmos narys Vitalijus Milonovas. Politiko nuomone, F. Kirkorovas turi viešai atsiprašyti, o jei grėstų bausmė, atlikėjas, jo teigimu, gali išvykti į Izraelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)