Artėjant filmo premjerai siūlome iš arčiau susipažinti su 35-erių S.Worthingtonu, kurio gyvenimas buvo permainingas, o aktoriaus karjera pasaulinėje arenoje sužydėjo palyginti vėlai.

S.Worthingtono ūgis 178 cm.

Nors gimė Anglijoje, ten aktorius tegyveno pusmetį – vėliau šeima išsikraustė į Vakarų Australiją.

Būdamas 22-ejų S.Worthingtonas baigė Nacionalinį Australijos dramos meno institutą (NIDA).

Pasirodęs teatre, filmavęsis australų filmuose ir serialuose aktorius Australijoje išgarsėjo tik 2004-aisiais. Tais metais jam buvo pasiūlytas sėkmę atnešęs vaidmuo filme „Salto Mortale“ (angl. „Somersault“), kuriame taip pat vaidino aktorė Abbie Cornish.

Tarptautinė sėkmė S.Worthingtoną aplankė visai neseniai – vos daugiau kaip prieš dvejus metus, 2009-aisiais, kai jis nusifilmavo sėkminguose filmuose „Terminatorius: Išsigelbėjimas“ ir „Įsikūnijimas“.

Interviu S.Worthingtonas yra prisipažinęs, kad neketino tapti aktoriumi – į Australijos dramos meno institutą jis keliavęs tik palaikyti draugo. Ironiška, bet draugo į mokslus nepriėmė, o Samas pradėjo ragauti aktorystės.

S.Worthingtonas buvo vieno labiausiai užimtų ir gerbiamų Australijos aktorių Matthew Newtono klasiokas.

Kai buvo renkamas aktorius, vaidinsiantis Džeimsą Bondą 2006-ųjų filme „007 Kazino Royale“, S.Worthingtonas pateko tarp atrinktų finalininkų, tačiau galų gale vaidmuo buvo skirtas Danieliui Craigui, kuris slaptąjį agentą vaidina iki šiol.

Prieš tapdamas aktoriumi S.Worthingtonas dirbo mūrininku.

Dvejus metus draugavo su australų aktore Maeve Dermody.

Samo prastas regėjimas, tačiau jis nenešioja akinių.

S.Worthingtonas yra užkietėjęs banglentininkas ir mėgaujasi šiuo sportu kai turi laisvo laiko.

Aktorius mėgsta tokius menininkus kaip australų multiinstrumentalistas Xavieras Ruddas ir australų rokeris Bernardas Fanningas.

2009-aisiais S.Worthingtonas Australijoje laimėjo žurnalo „GQ“ „Metų vyro“ titulą, pranokęs kolegas Ericą Baną ir Russellą Crowe.

Filme „Įsikūnijimas“ S.Worthingtonas vaidmenį gavo po to, kai jo atsisakė Jake‘as Gyllenhaalas ir Mattas Damonas.

Žurnalas „Madison“ 2010-aisiais aktorių titulavo Stilingiausiu žinomu Australijos vyru.

S.Worthingtonas yra pasakęs: „Neketinau būti garsus, jei būčiau to norėjęs, būčiau keliavęs į realybės šou.“

Žurnalistamas S.Worthingtonas yra minėjęs, kad būdamas maždaug 30-ies pardavė visą savo nuosavybę, pasilikęs sau tik porą tūkstančių dolerių. Už juos aktorius nusipirko automobilį. Jame S.Worthingtonas gyveno iki tol, kol gavo vaidmenį „Įsikūnijime“.

Nuo 2008-ųjų aktorius draugauja su australų stiliste Natalie Mark.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją