Už vaidmenį 2009-ųjų filme „Numylėtieji kaulai“ jis net buvo nominuotas „Oskarui“.

Jau balandžio 5 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame naujame filme „Džekas milžinų nugalėtojas“ (angl. „Jack the Giant Slayer“) 52-ejų S.Tucci atliko piktavalio karaliaus patarėjo Roderiko vaidmenį. Artėjant šios fantastinės nuotykių juostos premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie šio neeilinio aktoriaus darbą ir gyvenimą.

Šį italų kraujo turintį aktorių galima drąsiai vadinti vienu įvairiapusiškiausių žmonių Holivude – jis nesunkiai gali persikūnyti į žudiką, aukštosios mados dizainerį, linksmą sutuoktinį, landų žurnalistą, piktą žmogų ar keistuolį. Už filmavimo aikštelės ribų – jis gyvenimu besidžiaugiantis žmogus, su puikiu humoro jausmu ir didžiule meile gardžiam maistui.

S.Tucci gimė Peekskillo mieste, Niujorko valstijoje. Ten pat beveik penkeriais metais anksčiau gimė aktorius Melas Gibsonas.

S.Tucci ūgis – 173 cm.

Aktoryste Stanley susidomėjo dar vidurinėje, o būdamas 22-ejų debiutavo Brodvėjuje, dar po trejų metų – kine, nusifilmavęs filme „Prizzi‘s Honor“.

Pirmąsyk „Oskarui“ nominuotas S.Tucci buvo 2009-aisiais, už vaidmenį filme „Numylėtieji kaulai“ (angl. „The Lovely Bones“), kuriame jis suvaidino pedofilą ir mergaičių žudiką. Iki tol jis yra laimėjęs du „Auksinius gaublius“, už darbą televizijoje įvertintas prestižiniu „Emmy“ apdovanojimu.

S.Tucci susilaukė trijų vaikų – dvynių Nicolo Roberto ir Isabel Concettos bei dukros Camillos su pirmąja žmona Kate Tucci, kurią buvo vedęs nuo 1995-ųjų.

Stanley ir Kate teisiškai išsiskyrė 2003-ųjų vasarį. 2005-aisiais, kai paaiškėjo, kad moteris serga krūties vėžiu, jie atnaujino santykius ir santuoką. Pora buvo susituokusi iki K.Tucci mirties 2009-aisiais.

Būdamas išsiskyręs su pirmąja žmona, K.Tucci aktorius turėjo santykių su kolege, aktore Edie Falco. Jų skandalingai žiniasklaidoje nuskambėjęs romanas truko nuo 2003-ųjų balandžio iki 2004-ųjų kovo. Nurodoma, kad žmoną aktorius galėjo palikti būtent dėl santykių su E.Falco, už tai jis buvo viešai puolamas.

Po žmonos mirties S.Tucci vėl vedė 2012-ųjų rugpjūtį. Jo išrinktąja tapo literatūros agentė iš Londono Felicity Blunt. Su ja Stanley supažindino Felicity sesuo ir aktoriaus kolegė iš filmo „Ir velnias dėvi Prada“, aktorė Emily Blunt.

Holivude S.Tucci garsėja kaip meistras pakeisti savo balsą ir išvaizdą.

Daugybę metų aktoriaus skiriamasis ženklas – skusta galva. Ją skustis S.Tucci pradėjo tuomet, kai pradėjo plikti.

Jaunesnioji S.Tucci sesuo Christine Tucci yra aktorė, ji daugiausia vaidina televizijos serialuose.

Aktoriaus tėvo vardas – taip pat Stanley Tucci. Jis buvo dailės ir meno mokytojas Horace Greeley vidurinėje mokykloje Chappaqua mieste, Niujorko valstijoje. Aktoriaus motina Joan buvo viena biuro darbuotojų.

Studijuodamas Niujorko valstijos universiteto Purchase koledže S.Tucci buvo kito žinomo aktoriaus Vingo Rhameso kambariokas. Teigiama, kad būtent Stanley sugalvojo jo pravardę „Vingas“, mat tikrasis tamsiaodžio aktoriaus vardas – Irvingas.

S.Tucci yra artimas kolegės Meryl Streep draugas. 2009-ųjų filme „Julie ir Julia“ jis suvaidino M.Streep herojės sutuoktinį.

Aktorius lankė tą pačią vidurinę su aktoriumi ir režisieriumi Campbellu Scottu. Jie drauge režisavo sėkmės sulaukusį 1996-ųjų filmą „Big Night“. Už šį darbą vyrai buvo apdovanoti Bostono kritikų bendruomenės Geriausių naujų režisierių apdovanojimu.

S.Tucci patinka ne tik vaidinti, bet ir garsinti filmukus. Jo balsą galima išgirsti originaliose filmukų „Robotai“, „Despero nuotykiai“ ir „Kosmoso bezdžionėlės“ versijose.

Aktorius yra tikras virtuvės meistras, anksčiau S.Tucci buvo restorano „Finch Tavern“ Niujorke savininkas. 2012-ųjų spalį jis išleido receptų knygą „The Tucci Cookbook“.

S.Tucci alergiškas pieno produktams, o iš visų sūrių gali valgyti tik ožkos pieno sūrį.

Aktorius kasdien sportuoja – daro atsilenkimus, atsispaudimus, kilnoja nesunkius svorius, važiuoja dviračiu ir bėga bėgimo takeliu norėdamas palaikyti savo sveikatą ir atsikratyti streso. Jis teigia tuos pačius pratimus atliekantis jau 25-erius metus.

S.Tucci apie troškimą tapti aktoriumi: „Žinojau, kad noriu būti aktoriumi, dar būdamas vaikas. Mano mama nuostabi virėja, o mano tėtis – menininkas. Kaip tokioje šeimoje galėtų užaugti, pavyzdžiui, teisininkas? Visas mano gyvenimas buvo menas ir maistas. Vienerius metus gyvenome Florencijoje, Italijoje. Daug laiko skyrėme muziejams. Tai paliko neišdildomą įspūdį visam gyvenimui.“

Vienas S.Tucci pomėgių – žvejyba. Žvejoti aktorius nuo pat vaikystės dažniausiai keliaudavo su savo tėvu. Tiesa, jis juokauja esąs prakeiktas, mat niekuomet nepagauna žuvies.

Kitos mėgstamiausios S.Tucci laisvalaikio pramogos – piešimas ir eskizų braižymas, knygų skaitymas ir susitikimai su draugais pietų ar vakarienės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)