Artėjant filmo premjerai, kviečiame sužinoti daugiau detalių apie S.Bakerį, kuriam iki tampant aktoriumi teko dirbti keisčiausių darbų, nors dabar – prie jo namų Malibu privatus paplūdimys, o geriausių bičiulių gretose tokios aktorės kaip Nicole Kidman ir Naomi Watts.

Tasmanijoje gimusio aktoriaus pravardė – Sime.

S.Bakerio ūgis 178 cm.

Pripažinimo S.Bakeris sulaukė 1992-aisiais, gavęs prestižinį Australijos „Logie“ apdovanojimą kaip Populiariausias naujas talentas.

Vos išsikraustęs su šeima gyventi į Los Andželą, S.Bakeris gavo vaidmenį jam „Oskarą“ atnešusiame 1997-ųjų filme „Los Andželas slaptai“ (angl. „L.A. Confidential“).

Nuo 1998-ųjų S.Bakeris yra vedęs aktorę Rebeccą Rigg, jie turi tris vaikus, 19-metę dukrą Stellą, 15-metį sūnų Claude‘ą ir 12-metį sūnų Harry.

Aktorius ir jo žmona yra artimi N.Kidman bičiuliai. Rebecca pažįsta Nicolę nuo jaunystės, kai jos sykį susitiko perklausoje. N.Kidman yra jauniausio poros vaiko, sūnaus Harry krikštamotė.

Viduriniojo sūnaus Claude‘o krikštamotė – aktorė Naomi Watts.

S.Bakeris buvo vienas iš šokėjų ir dainininkų populiarios Australijos grupės „Euphoria“ 1991-ųjų dainos „Love You Right“ klipe (nuo 2:19 min):

2002-aisiais S.Bakeris pateko į žurnalo „People“ 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

Prieš tapdamas aktoriumi S.Bakeris spėjo padirbėti mūrininku, taip pat mėgino imtis slaugo amato, pabuvojo elektriku, picų kepėju ir sandėlininku.

Jis buvo vienas iš žurnalo „People“ išrinktų 100-o gražiausių pasaulio žmonių 2009-aisiais.

S.Bakeris turi vyresnę seserį Terri, kuri yra gydytoja. Jo tėvai – dramos mokytoja Elizabeth Labberton ir mokyklos prižiūrėtojas, mechanikas Barry Bakeris išsiskyrė kai aktoriui buvo dveji.

Iki penkerių metų Simonas manė, kad jo tikras tėvas – antrasis jo mamos vyras Tomas Denny.

Su savo žmona Rebecca S.Bakeris susitiko 1991-aisiais, aklo pasimatymo metu Sidnėjuje. Po šešių savaičių jie apsigyveno kartu. Pora susituokė 1998-aisiais, o viena pamergių buvo aktorė Naomi Watts.

S.Bakeris mėgsta žiūrėti serialą „Liežuvautoja“ (angl. „Gossip Girl“) su savo dukra Stella.

Naomi Watts yra sakiusi, kad būdamas geros nuotaikos vakarėlyje S.Bakeris mėgsta vaizduoti Micką Jaggerį.

Pagrindinį vaidmenį seriale „Mentalistas“ apie nepriklausomą Kalifornijos Tyrimų biuro konsultantą, dėl ypatingo pastabumo sėkmingai atskleidžiantį sunkiausius nusikaltimus, atlikęs S.Bakeris šio serialo neleido žiūrėti savo vaikams.

Pirmasis S.Bakerio kaip aktoriaus darbas, dar vaikystėje, buvo nusifilmuoti „Drumstick“ ledų reklamoje. Tąkart jam patirtis labai patiko, nes jam reikėjo visą dieną kirsti ledus.

Aktorius yra didelis banglenčių sporto mėgėjas. Šį nuo jaunų dienų turėtą hobį jis puoselėja iki šiol ir noriai šoka į bangas Malibu, kur prie jo namų yra net privatus paplūdimys.

S.Bakeris apie darbą: „Jei nesididžiuoji tuo, ką darai, eik pardavinėti batų ar daryk dar ką nors kitką. Tiesiog pakeisk darbą.“

Anksčiau aktorius turėjo augintinių – triušių.

Artimiausi S.Bakerio bičiuliai Holivude be N.Kidman ir N.Watts – Hugh Jackmanas ir Jeffrey Wrightas.

S.Bakeris apie savo talentus: „Kokių turiu ypatingų gabumų? Moku puikiai meluoti! Juk esu aktorius!“

Mėgstamiausi aktoriaus dalykai pasaulyje – girdėti, kaip juokiasi jo vaikai, šokti su žmona ir gurkšnoti gardžią arbatą.

S.Bakeris prisideda prie „Life Rolls On“ fondo veiklos ir padeda jauniems žmonėms, kurie turėjo stuburo traumų, išmokti plaukti banglente.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)