Dar vienoje Betmeno istorijos dalyje M.Freemanas įkūnys jau regėtą personažą – Liucijų Foksą, kuris už savo darbdavį Briusą Veiną tvarko jo kompanijos „Wayne Enterprises“ reikalus. Artėjant filmo premjerai, kviečiame iš arčiau susipažinti su sau lygių neturinčiu aktoriumi.

Aktoriaus ūgis 188 cm.

1955-1959 metais M.Freemanas tarnavo JAV Oro pajėgose ir buvo mechaniku.

Jis svarstė prisijungti prie oro pajėgų flotilės ir tapti kariuomenės pilotu, tačiau galiausiai pasirinko aktorystę. Kur kas vėliau, būdamas 65-erių, visgi gavo piloto licenciją. M.Freemanas yra trijų lėktuvų savininkas.

Aktorius buvo dusyk vedęs. 1967-1979-aisiais Jeanette Adair Bradshaw, su kuria susilaukė dviejų vaikų, o 1984-2010-aisiais Myrna Colley-Lee.

M.Freemanui kone visuomet tenka ramaus būdo veikėjai.

Ypač dažnai filme tampa pasakotoju.

Pasižymi giliu ir švelniu balsu.

Didžiosios Britanijos žurnalas „Empire“ 1997-aisiais M.Freemanui skyrė 31-ąją vietą Geriausių visų laikų kino žvaigždžių šimtuke.

2000-aisiais gavo „Išskirtinės aktorystės Holivude“ apdovanojimą.

M.Freemanas turi savo prodiuserinę kompaniją „Revelation Entertainment“.

Aktoriui priklauso jachta, kuri didžiąją dalį laiko stovi prišvartuota Karibuose – dėl užimto grafiko M.Freemanas ja pasiplaukioja tik kartą per metus.

Pasak paties M.Freemano, 1989-ųjų „Glory“, 1989-ųjų „Driving Miss Daisy“ ir 1992-ųjų „Unforgiven“ buvo ryškiausi jo karjeros darbai.

Nors Holivude M.Freemanas dažnai tituluojamas didingiausiu gyvu aktoriumi, jis šio titulo drovisi ir sako esą jam tiesiog nusišypsojo sėkmė.

1959-aisiais atvykęs į Los Andželą M.Freemanas dirbo sekretoriaus mašinistu.

Aktorius puikiai kalba prancūziškai.

2003-aisiais filme „Briusas Visagalis“ (angl. „Bruce Almighty“) suvaidino Dievą, nors nėra labai tikintis. 2007-aisiais M.Freemanas vėl virto Dievu filme „Yvanas Visagalis“.

2005-ųjų gegužę oficialiai išsikovojo teisę į interneto tinklalapį www.morganfreeman.com

Savo vardą JAV patentų ir prekės ženklų ofise įregistravo 2006-ųjų rugsėjį, stengdamasis apsaugoti save nuo neteisėto jo naudojimo.

Dauguma M.Freemano herojų pagal scenarijų nebuvo juodaodžiai.

Savo geriausio antraplanio aktoriaus „Oskaro“ statulėlę už vaidmenį filme „Mergina verta milijono“ M.Freemanas saugo specialiame kabinete, kurį jam sukonstravo draugas, nuspėjęs „Oskaro“ laimėjimą.

2001-aisiais Klarksdeile, Misisipės valstijoje, kartu su verslininku Billu Lucketu atidarė restoraną „Madini“. Jiedu taip pat yra „Ground Zero Blues Club“ bendrasavininkai.
M.Freemanas yra sakęs, kad jaunystėje siekti aktoriaus karjeros jį įkvėpė talentingasis kolega Gary Cooperis ir filmai, kuriuose jis vaidino.

2008-ųjų rugpjūčio pradžioje M.Freemanas susilaužė ranką ir petį po to, kai sudaužė automobilį netoli savo namų Čarlstone, Misisipės valstijoje.

2011-ųjų birželį aktorius buvo pagerbtas Amerikos kino instituto 39-uoju apdovanojimu už gyvenimo nuopelnus.

Aktorius 2006-aisiais yra sukūręs kulinarinę knygą: „Morgan Freeman and Friends: Caribbean Cooking for a Cause.

Mėgstamiausi M.Freemano filmai: 1933-ųjų „King Kongas“, 1952-ųjų ‚High Noon“, 200l-ųjų „Mulen Ružas“, 1976-ųjų „The Outlaw Josey Wales“ ir 1956-ųjų „Mobis Dikas“.

Savo žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje M.Freemanas gavo 2003-aisiais.

Pirmąsyk kino ekrane M.Freemanas pasibučiavo 2000-ųjų filme „Seselė Betė“, jo bučinio partnere tapo Renee Zellweger. Aišku, nieko nuostabaus, kad bučiuotis jis ėmė taip vėlai, mat pirmą pagrindinį vaidmenį jis gavo būdamas 50-ies metų.

Aktorius labai mėgsta jodinėti žirgais ir turi jų ne vieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)