Su S. Sobraliu LRT.lt susitiko viešbutyje, kuriame dainininkas ilsėjosi po vėlyvo skrydžio į Lietuvą. Penktadienio vakarą jis koncertavo „Compensa“ koncertų salėje – pristatė dainas iš naujojo albumo.

S. Sobralis tikina jau vaikystėje žinojęs, kad ateitį sies su muzika. Tiesa, kaip ir daugelis tokio amžiaus berniukų Portugalijoje, iš pradžių jis svajojo apie sportininko karjerą.

„Kaip ir visi vaikai, norėjau tapti futbolininku – net ir dabar apie tai pasvajoju. Kartą per savaitę žaidžiu savo malonumui ir norėčiau tai daryti dažniau. Bet net būdamas vaikas visada dainavau, todėl nebuvo sunku nuspręsti, ką norėčiau daryti gyvenime. Mokykloje mane visuomet vadindavo „tuo dainininku“ – tai buvo lemtis“, – sako jis.

Tačiau buvo ir toks laikas, kai S. Sobralis muzika buvo nusivylęs. 2008 metais jis dalyvavo televizijos projekte, kuris pakeitė požiūrį į muzikos industriją: „Tai buvo siaubinga patirtis. Tame šou niekam nerūpėjo muzika, svarbu buvo tik palinksminti kitus. Televizija ir netikra šlovė mane išgąsdino – tuo metu nežinojau, kas esu – kaip muzikantas, kaip žmogus. Būti žinomam tokioje fazėje – šiek tiek pavojinga. Tada pasakiau, kad jei tai yra muzika – nenoriu su ja turėti nieko bendro.“

Vis dėlto, atvirauja S. Sobralis, noras dainuoti nugalėjo baimę nusivilti. Dainininko sesuo, žymi Portugalijos atlikėja Luisa Sobral, pasiūlė broliui su jos kurta daina „Amar pelos dois“ išmėginti jėgas festivalyje, kurio nugalėtojas atstovauja šaliai „Eurovizijos“ dainų konkurse.

„Esu labai kontraversiškas žmogus – sakau, kad nepatinka televizija ir populiarioji muzika, bet netikėtai atsiduriu „Eurovizijoje“, – juokiasi S. Sobralis.

Grįžus po konkurso, prisimena jis, jausmai buvo dviprasmiški: „Grįžti į Portugaliją buvo didelė nuostaba – greita šlovė. Nusileidome oro uoste, o ten – minios žmonių. Viena vertus, tai buvo didinga, bet aplinkybės ne itin palankios – nežinojau, kas yra žinomumas, nes tokiu garsiu tapau per vieną dieną. Be to, mano sveikata šlubavo, prastai jaučiausi. Džiaugiuosi, kad tai jau praeityje – jaučiuosi geriau, šlovė atslūgo. Labai mėgaujuosi tuo, kas yra dabar.“

Nors apie savo sveikatą kalba retai, portalui LRT.lt S. Sobralis atskleidė, kad dabar jaučiasi puikiai. Prieš beveik metus dainininkui buvo atlikta sudėtinga širdies persodinimo operacija, po kurios net keli mėnesius jis praleido ligoninėje.

„Pasveikimas buvo neįtikėtinas – neįprasta, kad pasveikau taip greitai. Manau, kad padėjo jaunas mano amžius – man tik 28-eri, todėl kūnas greitai atsigauna. Be to, turėjau labai daug motyvacijos – norėjau kuo greičiau pakilti iš lovos, išeiti iš ligoninės, žaisti futbolą“, – sako jis.

S. Sobralio sveikata pablogėjo tuomet, kai jam buvo 21-eri. Liga palaipsniui progresavo iki to, kad gydytojai matė tik vieną išeitį – širdies persodinimo operaciją. „Žmonės prisitaiko. Kaip jūs prisitaikote prie šalto oro – tikrai nežinau, kaip jums pavyksta. Manau, kad galime prisitaikyti prie bet kokių sąlygų, taip prie savo ligos prisitaikiau ir aš“, – teigia atlikėjas.

Jis tikina, kad didžiausia jo vertybė – sveikata, tačiau taip pat svarbios meilė ir muzika. Daug svajonių, tikina jis, kol kas neturi.

„Sunku kalbėti apie svajones, kai atrodo, kad jau gyvenu svajonėse. Kiekvieną rytą, kai prabundu, galvoju, koks esu dėkingas – esu sveikas, galiu koncertuoti, keliauti, valgyti. Labai noriu paragauti lietuviško maisto. Dabar galiu daryti viską, ką noriu. Mano svajonė – tęsti šią svajonę. Na, dar svajoju turėti šeimą – žmoną ir vieną ar kelis vaikus“, – portalui LRT.lt atvirauja S. Sobralis.