Jungtinės Karalystės karalienė didžiąją dalį savo gyvenimo praleido įvairiausiuose renginiuose ir per tą laiką iki menkiausių subtilybių ištobulino kodų sistemą, padėdavusia personalui suprasti, kad monarchei jau gana ir reikia ją gelbėti.

Jos Didenybės garsioji „Launer“ rankinė, pavyzdžiui, atlikdavo žymiai svarbesnę funkciją nei vien nešioti metines pastiles. Kaip ten bebūtų, juk karalienei nereikia nešiotis nei raktų, nei asmens dokumento.

Karališkųjų reikalų ekspertė Sally Bedell Smith atskleidė, kad šalia kruopščiai sulankstytos penkių svarų kupiūros bažnyčiai, kuriai aukodavo kiekvieną sekmadienį, Jos Didenybė visada su savimi nešiodavosi rašalinį plunksnakotį, nedidelį veidrodėlį ir lūpdažį.

Karališkasis liokajus Ianas Scottas Hunteris laidoje „Antiques Roadshow“ atskleidė, kad lūpų dažai – slaptas signalas personalui, kad ji jau pasirengusi išvykti.

„Pagal etiketą viešumoje moterys nesidažo, bet tik ne ji. Ji visada šalia turėdavusi savo rankinę, iš kurios prireikus išsiimdavo lūpų dažus ir be veidrodėlio pagalbos pasidažydavo lūpas. Ir tai buvo ženklas, kad metas iš ten pasišalinti. Taigi, palyda gauna signalą, kad reikia pasiruošti, tad, kai Karalienė pakils iš savo vietos, jie bus pasirengę nedelsiant pasišalinti“, – atskleidė liokajus.

Elžbieta II su savo žmonėms slapta bendravo ir neatvėrusi rankinės – naudojo dar kelis užkoduotus signalus.

Karališkasis istorikas Hugo Vickersas JAV žurnalui „People“ sakė, kad, kai Karalienė rankinę perkeldavo nuo vienos rankos ant kitos, tai reikšdavo, kad ji pasirengusi užbaigti pokalbį. Kai renginio metu rankinę padėdavo ant stalo, taip duodavo savo apsaugai suprasti, kad metas namo.

Žinutėms pasitarnaudavo ir Jos Didenybės vestuvinis žiedas. Jeigu imdavo jį sukti, reikšdavo, kad pokalbis jai įgrisęs. Kuo greičiau sukdavo, tuo labiau nuobodžiavo,

Elžbieta II buvo ne vienintelė karališkosios šeimos atstovė, kurios rankinė buvo savotiška komunikacijos priemonė.

Londono etiketo mokyklos „Beaumont Etiquette“ įkūrėjas Myka Meieris atskleidė, kad Elžbieta II savo rankinę nešdavosi kairėje rankoje, kad dešine galėtų mojuoti, o dabartinė Velso princesė Kate Middleton rankinę laiko abiem rankomis priešais save, taip paslėpdama virpulį, jeigu tenka nervintis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją