Kai 2004 metais A. DeGeneres ir P. de Rossi pradėjo susitikinėti, savo santykius iš pradių jos laikė paslaptyje. Kaip jau kartų rašyta, moterys susipažino tų metų „VHI Music Awards" apdovanojimuose. A. DeGeneres apie savo netradicinę seksualinę orientaciją viešai buvo prisipažinusi dar 1997 metais, tačiau jos naujoji meilė šia paslaptimi viešai vis dar nesidalijo.

2013 metais „Inside the Actor's Studio" aktorė prisiminė, kaip priėmė nelengvą sprendimą gyventi atvirai ir nesislapstyti. „Manau, kad ta tikroji tiesos akimirka buvo „Auksinių gaublių" apdovanojimai, kai 2004 metais buvo nominuotas „Arrested Development". Allen ir aš artimai bendravome jau mėnesį, labai jaudinausi, nes žinojau, kad po ceremonijos su ja susitiksiu, aplinkui bus daug žurnalistų. Tai buvo pirmasis kartas, kai viešai pasirodėme kaip pora, bet man tai buvo ir pirmasis kartas, kai visiems aiškiai parodžiau, jog esu homoseksuali", – teigia P. di Rossi.

2015 metais kultinio serialo „Ally MacBeal" aktorė „The Advocate" atskleidė: „Mano jausmai jai peraugo visas baimes, lioviausi gėdytis, jog esu lesbietė. Privalėjau būti su ja, o apie visą kitą nusprendžiau pagalvoti vėliau".

Kai 2008 metų birželį Kalifornijoje buvo legalizuotos tos pačios lyties asmenų santuokos, A. DeGeneres ir P. de Rossi nekantravo pagaliau viena kitai ištarti lemtingąjį „Taip". Nepaisant to, jų didžioji diena buvo stebėtinai kukli.

Kaip rašė „The Telegraph", pora viena kitai amžiną meilę prisiekė vos 19 svečių akivaizdoje savo nuostabiuose namuose Los Andžele 2008 metų rugpjūtį. A. DeGeneres „People" sakė, kad planuoti dideles vestuves būtų buvę „pernelyg sudėtingas ir stresą keliantis iššūkis". Be to, geresnės vietos ceremonijai nei jų pačių namai ir būti negalėjo. P. De Rossi tam pritarė: „Tai vieta, kur visada esame širdimi". Aktorė ceremonijai pasirinko įspūdingo grožio rožinės ir kreminės spalvų vestuvinę suknelę, o A. DeGeneres pasipuošė derančiu kelnių kostiumu. Abejų moterų vestuvinių apdarų autorius – mados dizaineris Zacas Posenas. Ceremonijos metu įsimylėjėlės apsikeitė ranka rašytomis priesaikomis.

Nors poros vestuvės ir buvo itin intymios, vien sau šventės moterys nepasiliko: „Ellen TV" parodė kelias vestuvių akimirkas, jaudinantis reportažas vėliau parodytas per „The Oprah Winfrey Show".

„Meilė, kurią jutome iš su mumis buvusių žmonių, ir meilė, kurią jaučiame viena kitai, padėjo sukurti nuostabią, tik geriausių emocijų kupiną nepamirštamą šventę. Planavau su ja nugyventi iki gyvenimo galo. Kol nesukuri šeimos, niekada negali būti tikras, kad taip ir bus. O dabar esu tuo tikra. Nuostabus jausmas", – prisiminimais dalijasi P. de Rossi.

Jeigu tikėtume gandais, P. de Rossi ir A. DeGeneres visada balansuoja ant skyrybų slenksčio, tačiau, laimei, tai tik kalbos, neturinčios absoliučiai jokio pagrindo.

2015 metais Howardo Sterno radijo laidoje A. DeGeneres į miltus sumalė tuos absurdiškus gandus. „Mes nieko nežinome iš tikrųjų, kol mums niekas apie tai nepasako. Neskaitau bulvarinės spaudos, neturiu atstovo spaudai. Neįsivaizduoju, kodėl žmonės taip elgiasi. Mums, žinoma, smagu, nes mes nesiskiriame, mes nesipykstame, labai mylime viena kitą, o visa kita – neįdomu".

Po metų A. DeGeneres kalbėjo tą patį: „Mes su Portia vis kartojame viena kitai, kad mums pasisekė. Kartais prieš miegą guliu lovoje ir mintyse dėkoja tam kažkam, kad ir kas tai būtų, kad esu tokia laiminga. Pagaliau jaučiuosi laiminga, pagaliau esu ten, kur ir turiu būti. Tikrai. Sakau tai iš visos širdies. Žinau, kad niekur nedingsiu. Žinau, kad niekur nedings ir ji. Nenoriu pasakyti, kad santykiams subręsti prireikė laiko. Noriu pasakyti, kad prireikė laiko ją surasti. Kalbant apie santuoką, negalėčiau išskirti nė vieno dalyko. Tai viskas".

Kaip rašo „People", pora dažnai A. DeGeneres pokalbių laida naudojasi kaip platforma kalbėti apie gyvūnų teisių pažeidimus ir susijusias problemas. 2008 metais jos padėjo priimti vadinamąjį „Proposition 2" – Žiauraus elgesio su gyvūnais ūkiuose prevencijos aktą, kuris reguliuoja maistui auginamų gyvūnų laikymo sąlygas.

Jų pastangas „Humane Society of the United States" įvertino „Wyler Award" apdovanojimu – tai prestižinis įvertinimas gyvūnų teisėmis besirūpinančiomis garsenybėms. Tais pačiais metais A. DeGeneres PETA paskelbė Metų moterimi.

2011 metais pokalbių laidos vedėja ir komikė kampelį savo puslapyje internete pavadino „Going Vegan with Ellen". Ten ji skatina savo gerbėjus maitintis veganiškai. Netrukus garsių moterų pora viešai pranešė apie planus Holivude atidaryti restoraną, kur bus patiekiamas išskirtinai negyvulinės kilmės maistas. Tais metais A. DeGeneres atsiėmė ir PETCO fondo HOPE apdovanojimą.

„Norėčiau, kad gyventume pasaulyje, kur rūpinimasis gyvūnais nebūtų egzotika, verta apdovanojimo. Viskas, ką darau, tai elgiuosi su gyvūnais pagarbiai ir gerbiu jų orumą. Tikiuosi, kad vieną dieną taip elgsis visi", – atsiimdama apdovanojimą sakė A. DeGeneres.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)