42 metų I. Trump, kuri 2017 metais paliko „Trump Organization“ ir tapo savo tėvo Donaldo Trumpo patarėja Baltuosiuose rūmuose, šioje byloje nėra atsakovė, tačiau buvo iškviesta liudyti.

„Žmonės nori matyti Ivanką Trump“, – sakė teismo pareigūnas.

„Kas ji tokia?“ – pajuokavo teisėjas Arthuras Engoronas.

D. Trumpas, jo vyriausieji sūnūs Donaldas jaunesnysis ir Ericas bei kiti „Trump Organization“ vadovai kaltinami išpūtę savo nekilnojamojo turto vertę milijardais dolerių, kad gautų palankesnes bankų paskolas ir draudimo sąlygas.

Bylą iškėlusi Niujorko valstijos generalinė prokurorė Letitia James prieš I. Trump parodymus sakė, kad ji „išsirūpindavo paskolas, derėjosi dėl jų, kad gautų palankias sąlygas apgaulingų finansinių ataskaitų pagrindu“.

„Šiandien ji bandys atsiriboti nuo bendrovės, – žurnalistams sakė L. James. – Tačiau, deja, faktai atskleis, kad iš tikrųjų ji buvo net labai susijusi. Mes atskleidėme šią schemą ir ji iš jos gavo asmeninės naudos“.

I. Trump, kuri nuo tada, kai jos tėvas 2021 metų sausio mėnesį paliko Baltuosius rūmus, nesirodė viešumoje, liudys po savo tėvo ir abiejų brolių.

D. Trumpas, respublikonų favoritas 2024 metų prezidento rinkimuose, pirmadienį stojo prieš teismą ir ne kartą konfliktavo su teisėju, pavadindamas teismo procesą „gėdingu“ ir „kišimusi į rinkimus“.

Šioje byloje jam ir jo sūnums gresia ne kalėjimas, o iki 250 mln. dolerių dydžio baudos ir galimas nušalinimas iš šeimos bendrovės valdymo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją