„Tad aš turėjau rinktis. Arba visai nepavaišiname jūsų, nes vyriausybės įstaigos uždarytos, arba patiekiame jums greitai pagamintų salotų, kurias paruoštų pirmoji ponia drauge su antrąja ponia. Jos būtų paruošusios jums salotų, bet aš pasakiau, kad jūs, vaikinai, nesate salotų mėgėjai. Tad tariau, arba aš išeinu, arba užsakau tūkstantį mėsainių, „Big Mac“ mėsainių“, – spaudos konferencijoje sakė D. Trumpas.

Jis galiausiai užsakė mėsainių, picos, gruzdintų bulvyčių ir šiek tiek salotų. Prezidentas mielai pozavo prie tokiu maistu nukrauto stalo.

Žinoma, prezidento teiginys, kad futbolininkai nevalgo sveiko maisto, atrodo truputį keistai. Tačiau, nepaisant to fakto ir kitų dalykų, prie kurių galima būtų prikibti susiklosčiusioje situacijoje, panašu, kad iš visų jų internete pasirinktas neabejotinai seksistinis D. Trumpo juokelis apie tai, kad Melania ir Karen Pence galėjo pagaminti salotų.

CNN laidų vedėją Erin Burnett ir politikos analitikę Joan Walsh D. Trumpo komentaras išties įsiutino. J. Walsh nuomone, „D. Trumpui nederėtų šitaip kalbėti apie pirmąją ponią. Gaminti salotas vyrams nėra moterų pareiga“.

E. Burnett svarstė, kad tai buvo „vienas tų atvejų, kai bejuokaudami žmonės iš tiesų atskleidžia savo asmenybę ir tikrąjį požiūrį“.

Konservatorius palaikantis apžvalgininkas Scottas Jenningsas mano, jog, ko gero, nereikšmingas D. Trumpo komentaras yra pernelyg išpučiamas.

„Galvoju, kad jis mėgino pajuokauti apie pačią situaciją – futbolininkų vaišinimą mėsainiais. Manau, prezidento pasakyme bandote įžvelgti tai, ko nėra“, – E. Burnett ir J. Walsh sakė S. Jenningsas.

Internautai šiuo klausimu taip pat pasiskirstė į dvi skirtingas stovyklas. Žinoma, jie pažėrė išties juokingų replikų apie pačią situaciją.

Tačiau jei ir yra vienas dalykas, dėl kurio visi gali sutikti, tai neabejotinai yra faktas, jog, valdant D. Trumpui, Baltuosiuose rūmuose jau senokai užsimiršo Michelle Obamos pastangos pagerinti amerikiečių mitybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)