Per interviu „GB News“ D. Trumpas pažymėjo, kad Kalifornijoje gyvenančiam Jungtinės Karalystės princui Harry galioja tokios pačios taisyklės kaip ir visiems.

„Palaukime ir pamatysime, ar kažkas žinoma apie narkotikus. Jeigu jis apsimelavo, teks imtis reikiamų veiksmų“, – sakė D. Trumpas.

„Tai reiškia, kad jam nebus leista pasilikti Amerikoje?“, – perklausė Nigelis Farage‘as, į tai respublikonų politikas atsakė: „Oi, nežinau. Čia jūs man pasakykite. Jūs turite atsakyti“.

Princo Harry vizos statusas teisės specialistų dėmesio centre atsidūrė tada, kai JAV konservatyvių pažiūrų ekspertų grupė „Heritage Foundation“ praėjusiais metais kreipėsi į teismą, kad Valstybės saugumo departamentas leistų susipažinti su princo imigracijos dokumentais.

Tam tikrų Amerikos vizų prašantys asmenys privalo atskleisti, ar kada nors yra vartoję narkotikų, nes dėl šios priežasties viza gali būti neišduota. Tokių problemų seniau yra turėję ir kiti žinomi žmonės.

Savo memuarų knygoje „Atsarginis“ princas Harry prisipažino bandęs įvairių narkotikų, tarp kurių kokainas, marihuana ir haliucinogeniniai grybai, tačiau neaišku, ar šią informaciją jis nurodė ir vizos dokumentuose.

Dešiniojo sparno komentatoriai tiek Jungtinėse Valstijose, tiek Jungtinėje Karalystėje neigiamai vertina Harry ir jos žmonos Meghan Markle sprendimą atsiskirti nuo britų karališkosios šeimos ir persikelti į Ameriką.

D. Trumpas apie porą atsiliepia nepalankiai, kartą yra sakęs: „Nesu Meghan gerbėjas, nuo pat pradžių nebuvo gerai. Manau, kad vargšas Harry yra vedžiojamas už nosies“.

Kovo pradžioje federalinis teisėjas nusprendė, kad Valstybės saugumo departamentas privalo pateikti Harry vizos dokumentus teismo įvertinimui, ar juos galima paviešinti. Sekmadienį departamento teisininkai paprašė daugiau laiko reikiamiems dokumentams surasti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)