Taigi, nieko nuostabaus, kad į viešumą iškilus jų romano faktui, Camillai teko atlaikyti nemenką neapykantos bangą. Visuomenei prireikė nemažai laiko susitaikyti su faktu, kad 2005 metais būsimasis Jungtinės Karalystės karalius ją vedė. Moters titulo klausimas virto tikru galvos skausmu daugumai.

Tuo metu karališkosios šeimos šaltiniai kalbėjo, kad pati Camilla nenori būti žinoma kaip Karalienė Konsortė, nors būtent tokia dabar ir yra – valdančio karaliaus sutuoktinė.

Moteris pageidavo, kad, neišvengiamai atėjus tai dienai, kai jos vyras taps Jungtinės Karalystės karaliumi, jai būtų skirtas Princesės Konsortės titulas (titulas, kokio Jungtinės Karalystės istorijoje anksčiau nebuvo).

Stebina ne tik jos drąsa nebijoti išreikšti savo pageidavimų, bet ir virsmas viena populiariausių karališkosios šeimos narių.

Vasarį karalienė Elžbieta II viešai paskelbė pritarianti tam, kad jos marti taptų Karaliene Konsorte.

Savo platininio valdymo jubiliejaus šventinėje kalboje monarchė kalbėjo labai „nuoširdžiai norinti“, kad Camilla priimtų šį garbingą titulą. „The Daily Mail“ atskleidė, kad karalienė Elžbieta II pritarimą karūnuoti Camillą Karaliene Konsorte davė jau prieš daug metų, o Charlesas per plauką apie tai vos nepranešė 2019 metais.

Karalienė nusprendė naujieną pranešti per 70-ąsias valdymo metines ir viešai deklaruoti pageidavimą, kad, Charlesui tapus Karaliumi, jo žmona taptų Karaliene Konsorte.

„Kai, atėjus tam skirtam metui, mano sūnus Charlesas taps Karaliumi, žinau, kad jam ir jo žmonai Camillai suteiksite tokią pat didžiulę paramą, kokios iš jūsų sulaukiu aš. Nuoširdžiai noriu, kad, atėjus laikui, Camilla, eidama savo karališkąsias pareigas, būtų žinoma kaip Karalienė Konsortė“, – kalbėjo monarchė.

Vėliau Camilla prisipažino besijaučianti „pagerbta ir sujaudinta“ tokio viešo pritarimo patvirtinimo.

Laipsnišką progresą karališkosios šeimos hierarchijoje iliustruoja ir faktas, kad Camilla dalyvavo parlamento sesijos atidaryme. 2016 metais ji paskirta šalies Valstybės tarybos nare, o tai reiškė, kad bus šalia savo sutuoktinio, kai jis Sosto taryboje bus oficialiai paskelbtas monarchu.

Savo kaip karališkosios šeimos narės įvaizdį Camilla kuria aktyviai prisidėdama prie raštingumo skatinimo, kovos su smurtu artimoje aplinkoje ir seksualiniu priekabiavimu. Pelnyti žiniasklaidos simpatijas jai padeda puikus humoro jausmas bei atsidavimas savo sutuoktiniui ir tarnystei visuomenei.

Camilla bus karūnuota kartu su sutuoktiniu – kaip ir paskutinė Karalienė Konsortė Karalienė Motina. Spėjama, kad jai bus uždėta Karalienės Motinos 1937 metų karūnavimo karūna.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)