„Esu daug kas: sūnus, brolis, dėdė, draugas, sportininkas, virėjas, autorius, o buvimas gėjumi – tai tik dalis to, kuo aš esu“, - sakė penkiasdešimties metų B. Boitano pranešime, išspausdintame „USA Today“.

„Pirmiausia ir svarbiausia, aš esu Amerikos sportininkas ir didžiuojuosi gyvendamas šalyje, kuri remia skirtingumą, atvirumą ir toleranciją. Kaip sportininkas viliuosi, kad mes galėsime likti susitelkę į olimpinę dvasią, kuri aukština visų tautų žmonių pasiekimus sporte“, - teigia B. Boitano.
JAV prezidentas Barackas Obama antradienį, gruodžio 17 dieną, paskyrė B. Boitano į oficialią šalies delegaciją, kuri vyks į 2014 metų Sočio olimpines žaidynes Rusijoje. Į Sočį su oficialia delegacija keliaus ir dar dvi savo netradicinės seksualinės orientacijos neslepiančios sportininkės – teniso legenda Billie Jean King ir ledo ritulio olimpinio medalio laimėtoja Caitlin Cahow.

„The Baltimore Sun“ pranešė, jog Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Jay Carney ketvirtadienį, gruodžio 19 dieną, griežtai paneigė teiginius, kad tokia delegacijos sudėtis yra atsakas Vladimirui Putinui į Rusijoje galiojantį prieš homoseksualus nukreiptą įstatymą.

B. Boitano nekomentavo Rusijos pozicijos homoseksualų atžvilgiu ir neaptarė savo seksualinės orientacijos kaip veiksnio, nulėmusio jo paskyrimą į amerikiečių delegaciją.

„Aš noriu būti charakterizuojamas pagal savo pasiekimus ir indėlį. Nors didžiuojuosi man tekusiu visuomeniniu vaidmeniu kaip buvęs olimpinis sportininkas atstovauti amerikiečių olimpinei delegacijai, visada savo asmeninį gyvenimą palikdavau savo šeimai ir draugams, taip bus ir ateityje“, - sakė B. Boitano.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)