41-erių metų amžiaus Vitas, kurio tikrasis vardas Vitalijus Gračiovas, liūdna naujiena pasidalijo asmeniniame tinklaraštyje, skelbia starhit.ru.

„Mirė mano tėtis. Atsisveikinti su velioniu bus galima Odesoje antradienį, 12 val., Švč. Dievo Motinos Užmigimo katedriniame sobore, adresu Preobraženskio g. 70“, – po artimo žmogaus nuotrauka parašė atlikėjas.

Kaip praneša šaltiniai, vyras iškeliavo anapilin apsuptas artimųjų. Tiksli mirties priežastis kol kas neįvardijama, tačiau yra žinoma, kad pastaraisiais metais V. A. Gračiovą kamavo sunki liga. Deja, liūdnos žinios tuo nesibaigė – jo sūnus negalės dalyvauti atsisveikinimo ceremonijoje, nes dėl koronaviruso pandemijos uždarytos sienos.

Internautai suskubo pareikšti užuojautą V. A. Gračiovo artimiesiems: „Tegul jam bus lengva žemelė. Sudužo pasaulis į tūkstantį šukių.“

Dainininką guodžia ir gerbėjai iš užsienio – Vitas išpopuliarėjo visame pasaulyje atlikęs dainą „Septintasis elementas“.

„Esu šokiruotas. Negaliu patikėti, kad įvyko ši tragedija. Man labai gaila“; „Tikiuosi, jog Dievas išgirs jūsų maldas už tėtį, ir jis ramiai atguls amžinojo poilsio“, – apgailestavo gerbėjai.

Atlikėjas Vitas

Priminsime, kad 2001-aisiais mirė Vito mama. Lidija Michailovna paliko šį pasaulį pralaimėjusi ilgą kovą su vėžiu. Artimo žmogaus netektis sudavė stiprų smūgį atlikėjui. V. A. Gračiovas pasakojo, kad dažnai regėdavo mirusią žmoną sapnuose.

Kita vertus, asmeninė tragedija taip ir nesuartino tėvo ir sūnaus. Jųdviejų santykiai išliko įtempti.

„Sveikas, sūnau, – socialiniuose tinkluose į Vitą kreipėsi tėvas. – Nusprendžiau tau parašyti, kol esu gyvas... Juk žmogus mirtingas... Be to, mirtis gali ištikti netikėtai. O aš sulaukiau tokio amžiaus, kad galiu numirti bet kurią akimirką. Tarp mūsų kalba kažkodėl nesiriša... Kai išeisiu anapilin, nereikia jokių brangių paminklų, mano gyvenimas buvo sunkus ir kuklus... O paskutiniaisiais metais, mirus Lidijai, apskritai pasidarė dar sunkesnis ir kuklesnis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)