K. Middleton ištekėjus už britų sosto įpėdinio princo Williamo, iškilo jos saugumo užtikrinimo klausimas, todėl 29-erių metų Kembridžo hercogienė dalyvavo specialiose apmokymuose, kurie dažniausiai rekomenduojami karališkosios šeimos nariams, garsiems politikams ir kitiems labai svarbiems asmenims, kuriuos gali pagrobti ir reikalauti išpirkos.

SAS kursas yra labai sunkus tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Jį sudaro: mokymai, kaip išgyventi nelaisvėje, bendrauti su pagrobėjais ir užsitarnauti jų pasitikėjimą, automobilio vairavimas ekstremaliomis sąlygomis. Kurso dalyvius taip pat moko atpažinti įtartinus dalykus ir siųsti užkoduotas žinutes pagrobimo atveju.

Kol kas nežinoma, ar K. Middleton pavyko įsisavinti trumpąjį kursą, ar ji dalyvaus visoje programoje – tokiu atveju mokymai truktų keletą mėnesių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją