Dailiajai lyčiai neabejingas princas Jefri Bolkiah gyveno be proto ištaigingai, jį nuolat supo minios moterų, kurias jis linksmino ir dosniai apiberdavo dovanomis. Toks ekstravagantiškas šio princo gyvenimo būdas kaip diena ir naktis skyrėsi nuo jo griežto vyresnio brolio įvestų naujų įstatymų. Pavyzdžiui, šios mažytės, bet itin dujų ir naftos turtingos valstybės vadovas įvedė mirties bausmę už homoseksualius santykius.

Be to, svetimautojai šiame daugiausiai musulmonų gyvenamame sultonate, galinčiame pasigirti maloniu klimatu, puikiais keliais, tobulais golfo laukais ir nuostabiais jachtų klubais, dabar gali būti užmėtyti akmenimis arba nuplakti. O nuteistiems vagims gali būti nupjauta dešinė ranka arba kairė pėda.

O sultono brolis princas Jefri, kaip kalbama, turėjo haremą, kuriame buvo iki 40 moterų, visoms buvo mokama už paslaugas. Dabar jis yra kaltinamas išeikvojęs 14,8 mlrd. JAV dolerių.

Princas mėgdavo linksmintis su moterimis savo prabangioje jachtoje, kurią pavadino „Krūtys“. Beje, joje buvo gelbėjimo valtys, pavadintos „Spenelis 1“ ir „Spenelis 2“.

Iki 2000 metų, kai jo turtas buvo įšaldytas, per Jefri „rankas veikiausiai perėjo daugiau pinigų nei per bet kurio kito žmogaus šioje žemėje“, skelbė žurnalas „Vanity Fair“. Vienu metu nedidukas princas, kurios visas vardas yra Jefri Bolkiah ibni Al-Marhumas Sultanas Haji Omaras Ali Saifuddienas Sa’adul Khairi Waddienas, per mėnesį išleisdavo, kaip teigiama, 50 mln. JAV dolerių.

Jis neva pirko didžiulių deimantų savo daugybei sugulovių, taip pat surinko įspūdingą 2300 prabangių automobilių kolekciją, kurioje buvo galima rasti „Ferrari“, „Rolls Royce“ ir „Bentley“ automobilių.

Viena princo draugė vėliau jo padovanotą vėrinį aukcione pardavė už 100 tūkst. JAV dolerių. Beje, kartą jis už iš aukso siūlų išaustą ir brangakmeniais puoštą kilimą sumokėjo 7 mln. JAV dolerių.

Princui priklausė sraigtasparnis ir aštuoni lėktuvai, įskaitant ir privatų lėktuvą „Boeing 747“. Jis taip pat buvo nusipirkęs Renuaro, Manė ir Dega paveikslų. O per 200 savo įmonių jis įsigijo daugiau nei 500 nekilnojamojo turto objektų, įskaitant kelis penkių žvaigždučių viešbučius.

2010 metais amerikietė Jillian Lauren išleido knygą, kurioje aprašė savo, kaip princo Jefri „draugės Nr. 2“ patirtį. Knygoje „In Some Girls: My Life in a Harem“ ji atskleidė, kad princas mokėdavo jaunoms merginoms už trumpalaikes trijų savaičių paslaugas, o kai kurioms – už buvimą su juo metus ar net ilgiau.

Jos teigimu, Jefri, kuris norėjo būti vadinamas Robinu, apgyvendindavo moteris prabangiame būste Brunėjaus karališkųjų rūmų teritorijoje ir joms už savaitę mokėdavo apie 2 tūkst. JAV dolerių. Karališkieji rūmai yra įsikūrę tarp žalių kalvų šalia Brunėjaus upės, vos už kelių kilometrų į pietvakarius nuo Brunėjaus sostinės.

Moterys, kurioms taip pat būdavo dovanojama papuošalų, turėjo dalyvauti princo Jefri rengiamuose vakarėliuose ir linksminti jo draugus. O pats princas galiausiai iš vakarėlio išeidavo kartu su viena konkrečia pasirinkta mergina.

Savo 50-ojo gimtadienio proga dabar jau 64 metų princas 2004 metais sumokėjo velioniui amerikiečių dainininkui Michaelui Jacksonui 17 mln. JAV dolerių, kad jis pasirodytų specialiai šventei pastatytame stadione.

Po to, kai už 385 mln. JAV dolerių įsigijo Londone įsikūrusią juvelyrikos kompaniją „Asprey“, kuri gamina papuošalus Jungtinės Karalystės karalienei, princas Jefri užsakė pagaminti erotinio pobūdžio rašiklių ir brangakmeniais puoštų laikrodžių, ant kurių buvo vaizduojamos santykiaujančios poros. Kiekvienas toks daiktas kainavo po 1,3 mln. JAV dolerių.

Jefri šiuo metu turi tris žmonas, su dviem yra išsiskyręs ir turi aštuonis vaikus, kurių amžiaus svyruoja nuo maždaug 15 iki 47 metų.

Kartą jis sumokėjo mažiausiai po 1 mln. JAV dolerių dviem JAV futbolo žvaigždėms, kad šios pamokytų vieną jo sūnų futbolo. Taip pat princas kartą vienam badmintono treneriui nepagailėjo 1,5 mln. JAV dolerių.

1986-1998 metais princas Jefri užėmė gausias naftos atsargas turinčio Brunėjaus finansų ministro pareigas. Jis taip pat buvo Brunėjus investicijų agentūros valdybos pirmininkas. Ši agentūra investavo didžiąją dalį šalies turtų. Tačiau po 1997 metų Azijos finansų krizės Brunėjaus vyriausybė atliko auditą, po kurio princui Jefri buvo mesti kaltinimai dėl 14,8 mlrd. JAV dolerių išeikvojimo.
Kaltinimus jis neigė, tačiau 2000 metais sutiko atsisakyti dalies savo turto ir išvengė baudžiamojo persekiojimo. Jis atidavė penki deimantus, vertus 200 mln. JAV dolerių, savo automobilius, lėktuvus, 100 paveikslų, penkis laivus ir tūkstančius kitų daiktų.

Tačiau galiausiai 2009 metais jos vyresnis 72 metų brolis Brunėjaus sultonas, kuris taip pat turi daug žmonų, jam atleido. Princui buvo leista grįžti į Brunėjų ir dabar jis dažnai viešai pasirodo su kitais karališkosios šeimos nariais.

Brunėjaus sultonas neseniai įvedė itin griežtus naujus šariato įstatymus, pagal kuriuos abortą pasidariusioms ar netekėjusioms gimdžiusioms moterims gresia kalėjimas. Jo naujasis baudžiamasis kodeksas taip pat numato bausmes alkoholį vartojantiems musulmonams, kuriems už tai nuplakami.

Net ir už nedidelius nusižengimus dabar gresia didžiulės baudos ir kalėjimo bausmės. O už svetimavimą ar sodomiją gresia galūnių nupjovimas arba užmėtymas akmenimis.

Beje, mažyčiame Brunėjuje yra net 118 mečečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)