Neseniai B. Williso žmona paviešino dar vieną širdgėlos kupiną žinutę, kuria informuoja apie ligos eigą ir dabartinę savo vyro būklę, rašo „The Mirror“.

Prasidėjus pasaulinei informavimo apie FTD savaitei, 45-erių metų modelio E. Heming Willis „Instagram“ paskyroje atsirado vaizdo įrašas, kuriame ji su liūdesiu konstatuoja, kad vyro liga neišgydoma.

„FTD – tai pavadinimo „frontotemporalinė demencija“ trumpinys. FTD paveikia kaktinę ir smilkininę galvos smegenų žievės sritis. Kol kas nėra jokio gydymo ar vaisto, kurį būtų galima panaudoti kovai su šia liga“, – sako moteris.

E. Heming Willis teigia, kad tai viena iš daugybės priežasčių, kodėl svarbu plėsti žmonių žinias apie FTD.

„Prasideda 2023-iųjų pasaulinė informavimo apie FTD savaitė. Esu pasiryžusi suteikti kuo daugiau žinių apie ligą, kurios pavadinimas – frontotemporalinė demencija ir kuri skaudžiai palietė mano šeimą, – aiškina E. Heming Willis. – Tikiuosi, kad per šią savaitę sužinosite ką nors naujo ir naudingo. Esu čia tam, kad tokio pat likimo žmonės žinotų, jog nėra vieni, jog egzistuoja stipri FTD bendruomenė, kurią sudaro supratingi ir viltingai nusiteikę žmonės.“


E. Heming Willis paskyros sekėjai akivaizdžiai pritaria geranoriškai iniciatyvai ir dėkoja už demonstruojamą entuziazmą. Štai keletas komentarų:

„Skleisdama informaciją jūs darote didžiulį darbą.“

„Esate gražus žmogus, darantis gražius darbus, naudingus galybei žmonių. Ačiū už jūsų gerumą, už tai, kad esate pavyzdžiu ne tik saviškiams, bet ir kitiems. Dėl jūsų indėlio visų jų gyvenimas pakryps į gera.“

„Esate nuostabi. Dėkoju, kad atkreipiate visuomenės dėmesį į šią problemą.“

„Jūs teikiate įkvėpimo. Dėkoju jums.“

Žinią apie 68-erių B. Willisui diagnozuotą demenciją artimieji paviešino šių metų pradžioje. Liga buvo nustatyta pasireiškus afazijai, kalbos sutrikimui. Frontotemporalinės demencijos diagnozė privertė B. Willisą atsisveikinti su aktoriaus profesija. Iš lėto kaktinę ir smilkininę galvos smegenų žievės sritis žalojanti liga atsiliepia ir elgsenai, ir kalbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją