1980 metų filme B. Shields ir Ch. Atkinsas vaidino pusseserę ir pusbrolį Emmelin ir Richardą Lestrange‘us, kurie nuskendus laivui vieni du atsiduria tropikų saloje ir vienas kitą įsimyli.

Filmuodamasi juostoje, kurioje daug scenų, kur teko filmuotis nuogiems, B. Shields tebuvo keturiolikos, o jos partneriui – aštuoniolika. „Mes vilkėjome kažkokias drabužių liekanas, mano plaukai buvo specialiai klijuojami prie krūtinės, kad ją paslėptų. Nors, tiesą sakant, ji tada buvo labai maža. Net nežinau, ką aš ten bandžiau paslėpti“.

Brooke Shields filme "Žydroji pakrantė"

Aktorė pridūrė, kad ant spenelių buvo užklijuoti specialūs kūno spalvos lipdukai. Ji teigia, kad kai kuriose scenose vietoje jos filmavosi dublerė. O Ch. Atkinsas pajuokavo, kad po „Žydrosios pakrantės“ filmavimo jam teko pratintis rengtis.

B. Shields teigimu, „visiems nuo pat pradžių labai norėjosi, kad pamiltume vienas kitą“, tačiau pati tuo metu „gyvenime dar nebuvo pasibučiavusi su jokiu vaikinu“: „Galimas dalykas, kad filmui tai buvo į naudą, juk būtent apie tai jis ir buvo“. Aktorė pasidžiaugė, kad tarp jos ir scenos partnerio tikrai buvo neįtikėtinai stipri chemija.

Brooke Shields

„Filmuojant juostą tikrai buvo nuostabių momentų. Manau, kad filme buvo daug nekaltybės ir skaistumo, dėl ko jis ir buvo toks patrauklus“, – konstatuoja žvaigždė.

Nors filmas kino salėse uždirbo 58,8 mln. dolerių ir tapo itin populiarus, tada kritikai jį vertino ne itin palankiai. Maža to, nors Ch. Atkinsas ir buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“, pati B. Shields gavo „Auksinę avietę“ kaip blogiausia aktorė (tiesą sakant, tapo pirmąja aktore, gavusia tokį apdovanojimą).

Brooke Shields filme "Žydroji pakrantė"

Viena iš priežasčių, kodėl filmas sulaukė tiek kritikos, buvo didelis skaičius scenų, kuriose B. Shields nusifilmavo apsinuoginusi, taip pat ir kelios sekso scenos. Šis klausimas buvo keliamas ir vėliau – filmo kūrėjai netgi sulaukė kaltinimų dėl vaikų pornografijos.

Tai turėjo įtakos ir B. Shields karjerai, daugeliui ji ilgą laiką asocijavosi su seksualiniu turiniu, todėl reklamas su ja atsisakydavo rodyti televizijos kanalai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)