Maža to, keletą aukų vyras dar ir nufilmavo. Vaizdo įrašuose matyti jų kančios ir tenkinama vyro aistra. Pirmą auką vyras pasigavo dar 1997-aisiais. Tačiau tik šių metų liepą, praėjus daugiau nei 20-iai metų, vyras išgirdo teismo nuosprendį už visus įvykdytus nusikaltimus.

Atskleidžiama, kad bent penkios pasirinktos jo aukos kurį laiką buvo stebimos. Visos jos gyveno Birminghamo, Coventry ir Nuneatono miestuose. Užpuolikas išlaukdavo akimirkos, kol šios kur nors eidavo vienos.

Prokuroras teismo posėdyje neslėpė paniekos kaltinamajam: „Nepaisant žudikų, negaliu galvoti apie nieką pavojingesnio ir žiauresnio per visus savo 35 karjeros metus“.

Užkalbindamas moteris vyras nekėlė jokio nepasitikėjimo: maloni išvaizda, švelnus airiškas akcentas nesukeldavo pirminės panikos. Kartais jis nieko nelaukdamas aukas užpuldavo jau mūvėdamas kaukę. Keisčiausias faktas vyro gyvenimo istorijoje, kad 2008-aisiais jis dalyvavo milžiniško populiarumo sulaukusiame muzikiniame projekte „X Faktorius“.

Kitos keturios moterys užpultos ir išprievartautos buvo tarp 2005-2019 metų. Šie išpuoliai įvykdyti jau Launcestono ir Cornwallo apylinkėse. Tame pačiame Laucestono mieste buvo ir prievartautojo gyvenamoji vieta.

Teisme buvo atskleidžiama ir daugiau faktų, pačių išprievartautų moterų liudijimai.

„Daugeliui moterų jis kalbėjo labai keistus dalykus. Užpuolęs jas, nepuldavo tenkinti aistros. Pasakydavo, pavyzdžiui, kad „Jei sutikčiau merginą kaip tu, norėčiau ją vesti. Noriu, kad tu šituo mėgautumeisi. Nenoriu tavęs nuskriausti, noriu tik pasimylėti“, – šios frazės buvo viešinamos teismo posėdžiuose.

Pirmąją savo auką prievartautojas privertė užsimerkus skaičiuoti iki 100, o tada jis ją išprievartavo. Viena užpulta moteris sugebėjo numauti jo kaukę ir išmaldauti, kad šis jos neprievartautų. Esą tuomet užpuolikas jai pasakė, kad ši turėtų dirbti socialine darbuotoja, nes turi gabumų įtikinėti žmones. Dar kitą auką vyras po išprievartavimo gąsdino, kad žino, kur ji gyvena ir bet kada gali ateiti. Visos jos iki pat šiol gyveno didžiulėje baimėje.

Phillipas Blackwellas nuteistas kalėti iki gyvos galvos, su teise teismo malonės sušvelninti bausmę prašyti po 10 metų. Jis taip pat bus įtrauktas į seksualinių prievartautojų įskaitą.