Legendinis Holivudo aktorius mirė vasario 5 dieną apsuptas mylimiausių žmonių. Jo 75 metų sūnus Michaelas su „People“ pasidalijo už širdies griebiančiu pranešimu, kuriame atiduoda duoklę tėvui kaip „legendai, auksinio kino amžiaus aktoriui ir humanistui, kurio atsidavimas teisingumui ir kitiems opiems klausimams, kuriais šventai tikėjo, įkvėpė ir ragino tobulėti“. „Man ir mano broliams Joeliui ir Peteriui pirmiausia jis buvo Tėtis, o Catherinai – rūpestingas ir mylintis uošvis, anūkams – geriausias pasaulyje senelis, o savo žmonai Anne – nuostabus vyras“, – teigia M. Douglasas.

K. Douglasas su Anne Buydens, kuri tuomet dirbo prodiusere, susipažino 1953 metais Paryžiuje per juostos „Act of Love“ filmavimą. Tuo metu abu turėjo antrąsias puses – K. Douglasas buvo slapčia susižadėjęs su aktore Pier Angeli, o A. Buydens Antrojo pasaulinio karo metais dėl saugumo buvo ištekėjusi už bičiulio iš Belgijos.

Kirkas ir Anne Douglasai

2017 metais pasirodžiusioje knygoje „Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood“, aktorius teigia, kad trauką Vokietijoje gimusiai gražuolei Anne pajutęs iš karto.

„Tas jos natūralus grožis labai skyrėsi nuo kitų moterų, su kuriomis turėjau reikalų po to, kai mane paliko Diana (buvusi žmona)“, – rašė jis. Taigi, pakvietė ją į pasimatymą. „Ji iš pradžių mane atstūmė, tačiau nenuleidau rankų – žinojau, kad ją palenksiu į savo pusę“, – prisiminė aktorius.

Nors K. Douglasui ir prireikė laiko nutraukti sužadėtuves, jau 1954 metais Las Vegase aktorius vedė Anne, nes ji pagrasino kitu atveju jį paliksianti. K. Douglasas teigia tuo metu supratęs, jog realiai rizikuoja ją prarasti, o to labai nenorėjo.

Porai gimė du sūnūs – Ericas ir Peteris. Iš ankstesnės santuokos Kirkas turėjo dar du sūnus – Joelį ir Michaelą. Anne susidraugavo su buvusia K. Douglaso žmona Diana, dažnai kartu pietaudavo. Aktorius prisipažino, kad Anne Dianą meiliai vadindavo „mūsų pirmoji žmona“.

Poros meilė neapsiėjo be žaismingumo elemento. Per interviu „People“ 2015 metais kalbėdamas apie savo išleistą poezijos rinkinį „Life Could Be Verse: Reflections on Love, Loss, and What Really Matters“, K. Douglasas atskleidė, kad žmona jį neretai vadina vienu iš labiausiai įsimintinu jo suvaidintu personažu.

„Žmona buvo įrašiusi specialų telefono atsakiklio pranešimą: „Šiuo metu nei manęs, nei Spartako nėra namie, palikite žinutę“, – sakė aktorius ir atskleidė, kad geriausias knygoje esantis jo eilėraštis buvo parašytas būtent Anne, jis vadinasi „Romance begins at 80“.

Kirkas ir Anne Douglasai

Anne yra sakiusi, kad jos sutuoktinis labai mėgsta jai rengti įvairias staigmenas ir prisiminė vieną savo gimtadienį, kai K. Douglasas iššoko iš pasiskolinto dirbtinio gimtadienio torto (daiktas buvo pasiskolintas iš juostos „Džiaze tik merginos“ filmavimo aikštelės). „Mano vyrui tikrai patinka mane stebinti“, – sakė ji.

Kaip ir bet kurios poros santykiuose, Anne ir Kirkui taip pat buvo nesvetimos krizės, tačiau visas audras porai pavyko atlaikyti. Savo knygoje „Kirk and Anne“ M. Douglasas atskleidė, kad žmona užmerkdavusi akis prieš jo meilės nuotykius, o jis jai niekada apie savo neištikimybes nemelavo.

„Kirkas niekada gyvenime nebandė nuo manęs nuslėpti savo nuklydimų. Esu iš Europos, puikiai suprantu, kad santuokoje tikėtis ištikimybės beprasmiška“. Anne taip pat subtiliai užsiminė, kad Kirkas klausė jos nuomonės, ar gali savo 1988 metais išleistoje autobiografijoje „The Ragman’s Son“ pasakoti savo meilės nuotykius. „Manau, kad būtent tie pikantiški faktai ir pavertė knygą perkamiausia“, – teigia moteris.

Pora niekada nesidrovėjo vienas kitam demonstruoti jausmų. Kai 1996 metais K. Douglasas atsiėmė garbės „Oskarą“, apdovanojimą jis skyrė būtent Anne.

„Regiu savo keturis sūnus. Jie didžiuojasi savo senu tėvu. Didžiuojuosi ir aš. Didžiuojuosi jau penkiasdešimt metų būdamas Holivudo dalimi. Bet šis apdovanojimas mano žmonai Anne. Myliu tave“, – sakė aktorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)