R. Barr – ne vienintelė garsenybė, susigadinusi karjerą socialiniuose tinkluose paskelbtais nederamais komentarais. BBC portale išspausdintas straipsnis kviečia susipažinti su aštuoniais garsiais žmonėmis, kurie kaip reikiant pakenkė savo reputacijai, prirašę neapgalvotų dalykų.

Kathy Griffin

Jungtinių Valstijų transliuotojas CNN iš Naujametinės programos išspyrė komikę Kathy Griffin, nes ji pozavo su butaforine nukirsta prezidento Donaldo Trumpo galva. Kai jos poelgis sukėlė tikrą ažiotažą, ji atsiprašė, tačiau tai situacijos neišgelbėjo. Moters kolega Andersonas Cooperis sakė buvęs šokiruotas jos poelgio. Tiesą sakant, šis nevykęs pokštas jai kainavo ir daugiau postų.

Pats D. Trumpas pareiškė, kad pokštas buvo „šlykštus“, o Melania nuotrauką pavadino „gluminančia“.

„Kathy Griffin turėtų būti gėda. Mano vaikai, ypač 11 metų sūnus Barronas, sureagavo labai jautriai“, – sakė JAV prezidentas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame įraše K. Griffin maldavo jai atleisti ir prisipažino peržengusi ribas. Įdomu tai, kad ji vėliau savo atsiprašymą atsiėmė.

Jackas Maynardas

Jackas Maynardas iš realybės šou „I'm A Celebrity... Get Me Out Of Here!“ buvo išmestas po vos trijų dienų džiunglėse.

Svetainės „YouTube“ žvaigždė, turintis 1,4 mln. sekėjų, buvo priverstas pasitraukti po to, kai, jam būnant Australijoje, „The Sun“ paviešino jo 2011-2013 metais socialiniame tinkle „Twitter“ rašytas žinutes. Paaiškėjo, kad jos homofobiškos ir rasistinio turinio, be to, savo paskyroje socialiniame tinkle jis vienos keturiolikmetės gerbėjos prašė atsiųsti pikantiškų nuotraukų.

J. Maynardas vėliau atsiprašė pareiškęs, kad tada buvo jaunas ir kvailas bei pridūrė: „Dabar žinau, kad internete nereikia skelbti nieko, ko nedrįstum pasakyti savo mamai“.

Jamesas Arthuras

Po 2013 metų lapkritį socialiniame tinkle „Twitter“ kilusio skandalo popžvaigždė buvo priverstas atsisakyti daugybės projektų.

„Say You Won't Let Go“ dainos atlikėjas nepagarbiai išplūdo „One Direction“ narį Louisą Tomlinainą ir buvusį „X Factor“ nugalėtoją Mattą Cardle‘ą.

Kantrybės taurė persipildė, kai jis pristatė repo dainą, kurioje homofobiškai užsipuolė muzikantą Micky‘į Worthelessą ir patarė jam... nusišauti.

Žvaigždė socialiniame tinkle „Twitter“ atsiprašė, pareikšdamas, kad „jam labai apmaudu dėl visų tai perskaičiusių gėjų ir lesbiečių“.

Po kelių mėnesių J. Arthuras buvo oficialiai išspirtas iš Simono Cowello įrašų bendrovės „Syco“, o pats S. Cowellas situaciją pakomentavo taip: „Manau, kad Jamesas viešojoje erdvėje prisivirė tiek košės, jog man to tiesiog per daug. Man tai kelia pernelyg daug problemų. Kas nors turėjo jam liepti užsičiaupti ir tiesiog kurti muziką“.

Azealia Banks

Reperė sulaukė itin neigiamos reakcijos ir buvo išbraukta iš ne vieno jos karjerai svarbaus projekto – ir viskas dėl homofobiškų pasisakymų socialiniame tinkle „Twitter“, skirtų Zaynui Malikui.

Dėl minėtajam atlikėjui skirtų agresyvių pasisakymų netgi buvo užblokuota jos „Twitter“ paskyra. Nesutarimai prasidėjo, kai A. Banks pareiškė, kad Z. Malikas savo naujame vaizdo klipe „Like I Would“ nuplagijavo jos darbą.

A.Banks taip pat parašė ir kelis pasibjaurėtinus komentarus apie Didžiosios Britanijos repo sceną, pareikšdama, kad britų reperiai niekada neturėjo stiliaus, o britų repas – šio muzikos žanro gėda.

Reperė iš Jungtinių Valstijų už homofobinius pasisakymus atsiprašė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašydama: „Žodžiai skaudina. Ir nors aš pati esu atspari praktiškai viskam, turiu labai storą odą, tai tikrai nereiškia, kad su aplinkiniais galiu elgtis taip, kaip tie, kurie mane taip ir užgrūdino. Būtent taip ir užauga stora oda – kai tenka klausytis dalykų, kurie skaudina, žodžių, kurie yra netiesa“.

PewDiePie

„YouTube“ žvaigždė iš Švedijos juodaodžius įžeidžiančią leksiką viename iš savo vaizdo įraše panaudojo 2017 metų sausį, tą patį mėnesį jis buvo apkaltintas ir antisemitizmu.

Dėl šios priežasties „Disney“ 2017 metų vasarį paskelbė nutraukiantis ryšius su PewDiePie, kurio tikrasis vardas Felixas Kjellbergas. Toks sprendimas priimtas nepaisant fakto, jog jis tuo metu buvo brangiausiai apmokamas „YouTube“ turinio kūrėjas.

Jam teko atsisveikinti ir su „Google Preferred“ reklamos programa, atšauktos ir „YouTube Red“ serijos.

Švedas vėliau dėl savo rasinės neapykantos pareiškimų atsiprašė tiesioginėje transliacijoje, pareikšdamas, jog buvo tikras idiotas, tačiau dėl kaltinimų antisemitizmu išsigynė, pareikšdamas, kad jo komentarai buvo ištraukti iš konteksto.

Joshas Riversas

„The Gay Times“ redaktorius buvo atleistas 2017 metais – praėjus kelioms savaitėms po to, kai jo paskyroje socialinėje žiniasklaidoje pastebėta antisemitinių ir seksistinių pasisakymų.

Tokias žinutes J. Riversas siuntinėjo nuo 2010 iki 2015 metų. Savo pasisakymais jis įžeidinėjo moteris, žydus, kinus, lesbietes, translyčius asmenis ir tuos, kurie mano esantys stori ar negražūs.

„The Gay Times“ išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad „tokios nuomonės netoleruos“ ir pridūrė, kad bus pašalinti visi J. Riverso parašyti straipsniai.

Atleistas iš darbo J. Riversas atsiprašė. BBC jis prisipažino, kad jo pasisakymai nemaloniai pribloškė net jį patį.

Ten Walls

Garsus didžėjus ir muzikos prodiuseris iš Lietuvos Ten Walls neteko galimybės pasirodyti „Creamfields“ ir „Sonar“ festivaliuose bei prarado kontaktus Didžiosios Britanijos agentūroje, kai savo paskyroje „Facebook“ parašė homofobišką komentarą.

Hito „Walking with Elephants“ kūrėjas savo žinutėje gėjus prilygino pedofilams, o visą LGBT bendruomenę – „kitai veislei“.

Muzikos kūrėjas iš Lietuvos, kurio tikrasis vardas – Marijus Adomaitis, už savo žodžius atsiprašė: „Labai apgailestauju dėl to įžeidžiančio turinio, kuris neatspindi mano tikrosios nuomonės. Tikiuosi, kad šis nesusipratimas neišprovokuos daugiau minčių ir nuomonių. Taika“.

Katie Hopkins

Laidų vedėja Katie Hopkins buvo atleista iš jos laidos po pasisakymo socialinėje žiniasklaidoje, kur ji pareikalavo „galutinio sprendimo“ islamo terorizmui. Šią žinutę ji paskelbė po išpuolio Mančesteryje.
Atsirado tokių, kurie jos pasisakymą įvardijo kaip tiesioginę užuominą apie nacių vykdytus nusikaltimus prieš žydų tautą.

Vėliau K. Hopkins savo žodžius pakeitė į „tikrą sprendimą“, o senesnę versiją įvardijo kaip spausdinimo klaidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)