Aktyvistė pakliuvo į ilgą sąrašą svečių, kurie šeštadienį buvo pakviesti sudalyvauti Baltuosiuose rūmuose vykusiame „Pride“ vakarėlyje. Į jį atvykusi R. Montoya po susitikimo su JAV prezidentu iškart nusivilko suknelę ir apnuogino krūtis priešais Trumeno balkoną, kurio fone kabojo LGBTQ+ bendruomenės vėliava.

R. Montoya pirmadienį pasidalijo pikantiškais kadrais socialiniuose tinkluose, kur galima išvysti renginio akimirkas, prezidentą J. Bideną, pirmąją ponią Jill Biden ir kitus vakarėlio dalyvius.

„Tai garbė. Translyčių teisės yra žmogaus teisės“, – sakė aktyvistė J. Bidenui, kai jie paspaudė vienas kitam ranką.

Netrukus vaizdo įraše galima pamatyti ir kritikos sulaukusį vaizdelį.

„Ar mes Baltuosiuose rūmuose esame be viršutinių drabužių?“ – sakoma vaizdo įraše.


Filmuotoje medžiagoje taip pat buvo parodyta JAV prezidento pasakyta kalba, kurioje jis sakė, kad LGBTQ+ bendruomenės nariai yra „vieni drąsiausių ir labiausiai įkvepiančių žmonių, kuriuos kada nors pažinojo“, rašoma nypost.com.

Sulaukusi kritikos dėl savo elgesio, R. Montoya sukūrė atsakomąjį vaizdo įrašą, kuriame nurodė, kad Vašingtone galima būti be viršutinės drabužių dalies – to nedraudžia įstatymas.

„Vašingtone vaikščioti be liemenėlės yra teisėta, ir aš visiškai palaikau judėjimą už spenelių išlaisvinimą. Kodėl mano krūtinė dabar laikoma netinkama ar neteisėta, kai ją demonstruoju? Tačiau prieš atsiskleidžiant kaip translytei, taip nebuvo“, – sakė aktyvistė.

Baltuosiuose rūmuose surengtas „Pride“ vakarėlis

„Viskas, ką jūs darote, patvirtinate, kad esu moteris“, – atšovė ji kritikams.

R. Montoya sakė, kad sąmoningai užsidengė spenelius, norėdama „žaisti saugiai“. Ji atskleidė neketinusi būti vulgari, o tiesiog džiaugėsi akimirka.

„Laimingo pasididžiavimo. Išlaisvinkite spenelius“, – sakė ji savo atsakomajame vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)