Vienas vidaus šaltinis darbo užmokesčio skirtumus, kurie tvyro tarp karaliaus Karolio III vyriausiojo padėjėjo ir Camillai dirbančios Sophie Densham, pavadino „smūgiu į dantis“, rašo mirror.co.uk.

Seras Clive`as Aldertonas, asmeniniu karaliaus sekretoriumi dirbantis nuo 2006 metų, gauna daugiau nei dvigubai didesnį atlyginimą negu ponia Densham, rodo praėjusį mėnesį paskelbta metinė Valdovo dotacijų ataskaita.

Anot ataskaitos, kurioje nurodomos karališkosios išlaidos, seras Clive`as gauna 205 tūkst. – 210 tūkst. svarų atlyginimą, o ponia Densham – kur kas kuklesnį 90 tūkst. – 95 tūkst. svarų atlygį.

Sophie Densham dabartinės karalienės konsortės dešinioji ranka yra nuo 2008 metų ir dažnai lydi ją viešuose renginiuose, įskaitant laidotuvių procesiją paskui velionės karalienės Elžbietos II karstą per valstybines jos laidotuves, įvykusias praėjusių metų rugsėjį.

Buvęs aukštas rūmų darbuotojas pažymėjo, kad toks skirtumas yra „šokiruojantis“.

„Mane tikrai šokiravo toks skirtumas. Esu priblokštas Sophie atlyginimo – tai smūgis į dantis“, – sakė jis.

Anot ataskaitos, serui Clive`ui taip pat suteikiamas būstas, „kad jis galėtų geriau atlikti savo pareigas“ karaliui.

Pranešamaa kad vyriausiasis padėjėjas gyvena Malboro dvare (Marlborough House), esančiame visai netoli Bakingamo rūmų, kur yra jo darbo vieta.

Jam skirtas būstas nuomojamas iš monarcho turtą valdačios įmonės „Crown Estate“, o neskelbiama nuomos kaina esą išskaičiuojama iš jo atlyginimo „pagal tarifą, sutartą su Vyriausybės iždu“.

Atskiras šaltinis leidiniui „Express“ sakė: „Ar jų atlyginimų skirtumą nulėmė lytis, o ne darbo stažas, yra klausimas“.

„Sophie garsėja kaip labai gabi ir atsidavusi karalienės konsortės pagalbininkė“.

Bakingamo rūmai atsisakė ką nors komentuoti, kai į juos kreipėsi „The Mirror“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją