Laikraščiui menininkas Nelsonas Shanksas sakė, kad šešėlis kairėje portreto pusėje yra mėlyna suknele vilkinčio manekeno – tai ne tokia ir subtili užuomina apie prezidento romaną su 22 metų stažuotoja.

N. Shanksas B. Clintoną apibūdina kaip „garsiausią visų laikų melagį“. „Philadelphia Daily News“ jis sakė, kad šešėlis – metaforiškas „ant jo pareigų užslinkęs šešėlis“.
Billas Clintonas

Menininkas teigia, kad tapydamas paveikslą panaudojo ir mėlyna suknele apvilktą manekeną, nors prezidentas ir manekenas kūrybinio proceso metu nė karto ir nebuvo vienoje patalpoje.

Anot N. Shankso, dabar Clintonų šeima spaudžia Nacionalinę portretų galeriją paveikslą nukabinti. Nepaisant to, galerijos atstovas „ABC News“ sakė, kad jie jokių oficialių prašymų iš buvusio prezidento šeimos negavo.
Šiuo metu skandalingasis portretas neeksponuojamas, tačiau muziejus jį turi savo kolekcijoje.

Paveikslas, pristatytas 2006 metais, sulaukė nemenko ažiotažo, kuris kilo dėl fakto, kad paveiksle B. Clintonas pavaizduotas nemūvintis vestuvinio žiedo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)