Seras Edwardas Youngas rašė, kad ji „užgeso“ miegodama ir „turėjo nieko nesuvokti“, skelbia bbc.com.

Šį liudjimą galima aptikti naujoje karaliaus biografijoje, kurią parašė dienraščio „Daily Mail“ karališkasis autorius Robertas Hardmanas.

Bakingamo rūmai pareiškė nekomentuosiantys „nesankcionuotos“ biografijos.

Knygoje, kurią dalimis spausdina „Daily Mail“, rašoma, kad karalius netoliese grybavo, kai mirė jo motina.

Pasak laikraščio, visas sero Edwardo atsiminimo apie karalienės mirtį 2022 metų rugsėjo 8 dieną tekstas skamba taip: „Labai ramiai. Miego metu. Užgeso. Dėl garbaus amžiaus. Ji nebūtų nieko suvokusi. Be jokio skausmo“.

Šis dokumentas turėtų būti saugomas Karališkajame archyve ir yra įtrauktas į naują R. Hardmano knygą „Charles III: New King, New Court. The Inside Story“ („Karolis III: naujas karalius, naujas dvaras. Istorija iš vidaus“).

Biografijoje nurodoma, kad prie velionės karalienės mirties patalo buvo rasta užrakinta raudona dokumentų dėžutė su dviem užantspauduotais laiškais – vienas iš jų buvo skirtas tuometiniam princui Čarlzui, o kitas – serui Edwardui.

Karališkajam padėjėjui jis buvo įteiktas netrukus po to, kai jis užrašė savo atsiminimų žodžius.

Jame karalienė taip pat nurodė, kokiems žmonėms turėtų būti įteikti ordinai „Už nuopelnus“, kurie skiriami už „itin nusipelniusią tarnybą“ visoje Tautų Sandraugoje, rašė „Daily Mail“.

Karalius ir karalienė Camilla prieš Elžbietos II mirtį buvo praleidę su ja privačiai vieną valandą, o vėliau prie jos lovos pakaitomis budėjo princesė Anne, vienas netoliese esančios bažnyčios dvasininkas ir velionės karalienės vyriausioji rūbininkė, rašo laikraštis.

„Daily Mail“ taip pat skelbė, jog karalius paskutinėmis savo motinos gyvenimo valandomis taip pat skambino abiem savo sūnums ir liepė jiems kuo greičiau atvykti į Škotiją atsisveikinti su Elžbieta II.

Karalių, kuris buvo išvykęs pagrybauti ir taip pravėdinti savo galvą, žinia apie motinos mirtį pasiekė tuomet, kai jis jau važiavo atgal į Balmoralą, rašo „Daily Mail“.

Jis sustojo šalikelėje, ir tuomet pirmą kartą į jį buvo kreiptasi „Jūsų Didenybe“, rašoma biografijoje.
Kiek vėliau, kai karalius per Bakingamo rūmų operatorių paskambino princui Williamui pranešti liūdną žinią, kitame ryšio gale esančiam telefono operatoriui jis ištarė: „Tai aš“ – karalius suvokė, kad dar negali atskleisti, jog tapo monarchu.

Karalius bandė skambinti ir savo jaunesniajam sūnui, nes norėjo asmeniškai pranešti jam apie močiutės mirtį, tačiau princas Harry jau sėdėjo lėktuve į Škotiją ir jam nepavyko su juo susisiekti, pažymima knygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją