Atviroje biografinėje knygoje apie Baltuosiuose rūmuose praleistą laiką O. Manigault Newman teigia, jog D. Trumpas rastų būdą atimti Melaniai Trump pilietybę, jei ši sugalvotų pasmerkti jį „didžiausiam pažeminimui“.

O. Manigault Newman tvirtina, kad JAV prezidentas sugalvotų, kaip deportuoti ponią Trump į jos gimtąją Slovėniją, jei prezidento kadencijos metu žmona nuspręstų jį palikti.

„Kadangi D. Trumpas puikiai žino visas pilietybės įgijimo aplinkybes, jei būtų kažkas įtartino, jis galėtų kažkokiais būdais pilietybę atimti“, – savo knygoje „Unhinged: An Insider’s Account of the Trump White House“ rašo O. Manigault Newman.

„Jis yra kerštingas žmogus, niekuomet nežinai, kas jam gali šauti į galvą“, – sako buvusi D. Trumpo padėjėja.

Kaip pranešama, pirmoji šalies ponia gavo Žaliąją kortą pasinaudojusi EB-1 arba vadinamąja „Ensteino vizos“ programa, skirta „neeilinių gebėjimų“ turintiems žmonėms. Buvęs modelis JAV piliete tapo 2006-aisiais.

Minėtoji programa orientuota į mokslininkus, tarptautinio verslo vadovus ar tuos, kurie gali pasigirti esamu nacionaliniu ir tarptautiniu pripažinimu.

„Jei Melania nutartų užtraukti didžiausią pažeminimą ir palikti D. Trumpą jo prezidentinės kadencijos metu, jis atrastų būdą ją nubausti. Tai žmogus, kuris tvirtino turintis absoliučią teisę suteikti sau malonę dėl Roberto Muellerio tyrimo. Kodėl tuomet jis negalėtų suteikti sau malonės ir šiuo atveju?“, – rašo O. Manigault Newman.

Jei piliečiai suklastoja ar nuslepia svarbią informaciją, jie gali būti „denatūralizuoti“ ir deportuoti.

Per pastaruosius du mėnesius D. Trumpo administracija ėmėsi pilietybės atėmimo natūralizuotiems piliečiams, kurie pilietybę galėjo įgyti meluodami ir apgaudinėdami, klausimo.

M. Trump atstovė spaudai Stephanie Grisham šią savaitę pateikė atsaką O. Manigault Newman knygoje rašomam teiginiui, kad M. Trump negali sulaukti, kol baigsis jos vyro kadencija ir jie galės išsiskirti.

S. Grisham tvirtinimu, abi moterys tuo metu, kai O. Manigault Newman dirbo Baltuosiuose rūmuose, „susitikdavo labai retai, jei apskritai susitikdavo“

„Apmaudu, kad ji staiga prapliupo tokiomis kalbomis ir ėmėsi keršyti visai nepagalvodama apie kitus, ypač po visų prezidento jai suteiktų galimybių“, – sakė S. Grisham.

Praėjusią savaitę D. Trumpas sukėlė pasipiktinimą „Twitter“ pavadinęs O. Manigault Newman „šunimi“ ir „žliumbiančia padugne“.

Šis puolimas įvyko po to, kai O. Manigault Newman pradėjo knygos viešinimo kampaniją. Knyga apima platų kaltinimų spektrą ir tvirtinimus, kad JAV prezidentas realybės šou „Mokinys“ („The Apprentice“) kūrimo metu svaidėsi rasistiniais epitetais, vartojo „n“ žodį, ir egzistuoja šį kaltinimą patvirtinantys įrašai.

O. Manigault Newman išgarsėjo 2003-aisiais kaip šio realybės šou dalyvė. D. Trumpas kaltinimus paneigė, „Twitter“ pareiškęs: „Tokių žodžių savo žodyne neturiu ir niekados neturėjau. Ji viską sugalvojo“.

O. Manigault Newman buvo prezidento padėjėja ir Baltųjų rūmų ryšių su visuomene tarnybos, palaikančios ryšius su įvairiomis interesų grupėmis, komunikacijos vadovė. Praėjusių metų gruodį Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly‘is darbuotoją atleido, minėdamas „svarbius sąžiningumo klausimus“. Prieš prisijungdama prie Baltųjų rūmų administracijos O. Manigault Newman padėjo D. Trumpui jo rinkiminės kampanijos metu.

„Suteiki pamišėlei, žliumbiančiai padugnei galimybę ir įdarbini ją Baltuosiuose rūmuose, bet viskas, spėju, tiesiog nuėjo šuniui ant uodegos. Šauniai padirbėjote, generole Kelly, greitai atleidęs tą šunį!“, – „Twitter“ rašė D. Trumpas.

Pristatydama savo knygą, O. Manigault Newman taip pat atskleidė keletą garso įrašų. Viename iš jų įrašytas susitikimas, kuriame J. Kelly‘is ją atleido.

Kitame garso įraše girdėti, kaip D. Trumpo marti Lara Trump, D. Trumpo 2020-ųjų prezidento rinkimų kampanijos vyriausioji patarėja, iš Baltųjų rūmų atleistai O. Manigault Newman siūlo 15 tūkstančių dolerių (13100 eurų) atlyginimą per mėnesį už darbą rinkiminėje kampanijoje. Darbe iš jos būtų reikalaujama būti „pozityviai“. O. Manigault Newman teigimu, šiuo pasiūlymu siekta ją nutildyti.

Baltieji rūmai O. Manigault Newman vaizduoja kaip nepatenkintą darbuotoją, kėlusią patikimumo problemų, o dabar bandančią pasipelnyti iš knygos, paremtos melagingais puolimais.

O. Manigault Newman teigia, kad jos nenutildys nei prezidentas, nei Baltieji rūmai, nei D. Trumpo rinkiminės kampanijos atstovai, pranešę, kad sieks arbitražo sprendimo dėl jos. Tvirtinama, jog ji pažeidė kampanijos slaptumo susitarimą. O. Manigault Newman šią savaitę PBS tvirtino turinti dokumentus, pagrindžiančius jos teiginius.

„Tiesą pasakius, turiu nemenką kiekį, netgi visą lobį įvairios medžiagos, pagrindžiančios ne tik tai, ką pasakojau apie „Mokinį“, bet ir viską, ką sakiau apie D. Trumpą“, – aiškina buvusi Baltųjų rūmų darbuotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)