35 m. muzikantė parašė tviteryje, kad nuo šiol dukters vardas bus „Y“, „Why“ arba „?“ (liet. kodėl?)

Dainininkė pasidalino tviteryje savo ir dukters nuotraukomis, kuriose ir mama, ir duktė vilki tamsiai raudonos spalvos kombinezonus, o abiejų plaukai nudažyti ryškiai geltona spalva. Prie nuotraukos ji parašė „Y C“, o tarp šių raidžių įkėlė slibino jaustuką; gerbėjai susidomėjo, kuo vardu mergaitė.

Anksčiau kanadietė atlikėja teigė, kad vienerių metų dukters vardas – Exa Dark Sideræl Musk, bet neseniai ji nutarė duoti dukteriai kitą vardą.

Interviu „Vanity Fair“ ji aiškino, ką reiškia dukters vardas: „Exa“ sutrumpintai vadinome „Y“, o dabar tai – naujas vardas. „Exa“ – kompiuterijos termino „exaFlops“ dėmuo. „Dark“ (liet. tamsus) reiškia nežinomybę. Žmonėms tai atrodo baisu, bet iš tiesų tai – tiesiog fotonų nebuvimas. Tamsi materija yra graži mūsų visatos paslaptis.“

Pasak Grimes, „Sideræl“ reiškia tikrąjį visatos laiką, žvaigždžių laiką, kosmoso laiką, o ne mūsų Žemės laiką.

Į gerbėjų komentarus prie nuotraukos ji atsakė, kad „dabar jos duktė bus „Y“, ar „Why“ ar tiesiog „?“. Grimes pridūrė, kad mergaitės vardas išreiškia „smalsumą, amžiną klausimą... ir pan.“

Grimes ir „Tesla“ įkūrėjas yra susilaukę 2 m. sūnaus, kurio vardas – X Æ A-12; vėliau jo vardą pakoregavo į X Æ A-Xii, nes Kalifornijoje įstatymai draudžia įtraukti skaičius į žmonių vardus.

Anksčiau pora nesutarė dėl vardo tarimo, galiausiai Grimes paaiškino instagrame: „Tai „X“, tariama kaip raidė X. Na o A. ir I. Tariama kaip šios raidės. (anglų k. A tariama [ei], o I – [ai]).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją