Termino „fatkini“ autorystė priklauso taip pat apvalutei tinklaraštininkei Gabi Gregg, publikavusiai savo atostogų nuotraukas 2012 metais. Dryžuotu bikini pasipuošusi mergina įsiamžino prie baseino ir savo nuotraukas paskelbė internete.

„Kaip visada, šią vasarą ir vėl drąsinu jus keliauti į paplūdimį (ar prie baseino). Neleiskite kompleksams sustbadyti jūsų nuo pramogų ir prasmingai praleisto laiko!, – rašė G. Gregg. – Nesitikiu, kad visos galėsite jaustis patogiai vilkėdamos dviejų dalių maudymosi kostiumėlį, bet galbūt man pavyks bent kažką įkvėpti nusimesti šią naštą. Jūs net neįsivaizduojate, kaip gera linksmintis pernelyg nesvarstant, ką apie tai pagalvos kiti“.

„Instagram“ tinkle tokių nuotraukų pastaruoju metu atsiranda vis daugiau – moterys noriai dalijasi įkvepiančiomis istorijomis su kitomis panašaus likimo draugėmis. Judėjimo dalyvės taip pat sukūrė žymą #LoseHateNoWeight (angl. - mažink neapykantą, o ne svorį), taip kovodamos už galimybę būti savimi ir atrodyti taip, kaip nori jos, o ne reikalauja šių dienų grožio kultą aukštinantis pasaulis.

Judėjimo dalyvės – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)