Įraše socialiniame tinkle „Instagram“ premjeras teigė, kad „po daugybės prasmingų ir sunkių pokalbių priėmėme sprendimą skirtis“.


Sophie Gregoire Trudeau ir Justinas Trudeau oficialiai pradėjo susitikinėti 2004 metais, kai moteris dirbo televizijoje, o jos mylimasis tik ketino pradėti politinę karjerą.

Sophie buvo jaunesniojo Justino brolio Micheliio, tragiškai žuvusio slidinėjant per sniego griūtį kalnuose 1998 metais, vaikystės draugė. Sophie ir Justinas artimus santykius užmezgė po pertraukos susitikę „Montreal Grand Prix“ labdaros pokylyje.

Pora susituokė 2005 metų gegužę. Ypatingai progai Sophie pasirinko „kreminės spalvos nėriniuotą suknelę su nuometu“. Santuokoje gimė trys vaikai.

Ką Sophie pasakojo apie savo šeimos gyvenimą?

Balandį Kanados tinklalaidėje „The Sorry Girls“ Sophie sakė, kad dieną mėgsta pradėti užsidegdama žvakę ir įsijungdama muziką: „Rytas prasideda nuo dėkingumo Visatai už dar vieną dieną“.

Moteris atskleidė, kad jos namų durys visada atviros, ji mėgsta kompaniją, o idealūs namai – gamtos apsuptyje šalia kalnų ir neaprėpiamų tolių arba banglentininkų trobelė.

O praeitais metais Meghan Markle tinklalaidėje prisipažino, kad nemėgsta būti vadinama „ponia“: „Kaskart man drasko ausis, kai išgirstu į mane kreipiantis „ponia“. Kokia aš jums ponia?“.

Įraše instagrame praeitais metais, skirtame poros septynioliktoms poros vestuvių metinėms, ji rašė apie ilgalaikiuose santykiuose išvengiamus iššūkius ir tai, kaip porai „tenka tiek saulėtų dienų, tiek smarkių audrų ir visko, kas telpa tarp jų“.

Ką šiuo metu veikia Sophie?

Kanados psichikos sveikatos asociacijos savanorė, pelniusi Jungtinių Tautų pripažinimą dėl savo humanitarinės veiklos, parašė dvi knygas: viena pasirodys kitais metais („Closer Together: Knowing Ourselves, Loving Each Other“), o vaikams skirta knygelė – 2025 metais. Pirmąją reklamuojanti leidykla „Penguin Random House“ teigia, kad ši knyga palydės skaitytojus į kelionę iš Sophie vaikystės „per jos valgymo sutrikimus paauglystės metais ir ankstyvą jaunystę, karjerą televizijoje, vyro tapimą šalies vyriausybės vadovu ir iššūkius auginant tris vaikus“.

Kokį stilių mėgsta Sophie?

Kadaise Jungtinės Karalystės „Express“ Sophie pavadino „stilinga Kanados premjero žmona“ – tokio įvertinimo ji nusipelnė per Kembridžo kunigaikščių Williamo ir Kate vizitą, kai pasipuošė „elegantiška, figūrą paryškinančia violetinės spalvos „Edition de Robe“ suknele ir prie jos priderino slyvų spalvos skrybėlę“.

Garsiojoje „Vogue“ fotosesijoje leidiniui po J. Trudeau prisaikdinimo 23-uoju Kanados ministru pirmininku Sophie pozavo su 5700 Australijos dolerių vertės „Oscar de la Renta“ suknele (mėlynos ir aukso spalvos).

2018 metais lankydamasi Indijoje visus nustebino tradiciniais indiškais apdarais, ką vienas BBC komentatorius įvardijo kaip „perlenktą lazdą“.

Delfi primena, kad po liepos 11-12 dienomis Lietuvoje įvykusio istorinio NATO viršūnių susitikimo dauguma šalių vadovų į lėktuvą sėdo dar prieš didžiulio dėmesio sulaukusią JAV prezidento Joe Bideno kalbą Vilniaus universiteto kiemelyje. Tačiau ne visi – liepos 12-ios vakarą sostinės centre buvo galima sutikti Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau.

Pasak Delfi skaitytojos, sutikusios pasidalinti jos pačios užfiksuotais kadrais, Kanados premjeras šalia kavinės „Amatininkų užeiga“ buvo pastebėtas jau po J. Bideno kalbos.

„It's place to be“ (liet. vieta būti) – įsiminė nuskambėję Kanados politiko žodžiai.

Kiek vėliau, pasak Delfi skaitytojos, J. Trudeau, sulaukęs ir žmonių bei praeivių dėmesio, vakarieniavo šalia esančioje kavinėje. Ji patikino, kad premjerą lydėjo apsaugos darbuotojai.

Nuotraukose matyti, kad Kanados politikas dėvi laisvalaikio aprangą – juodus marškinėlius ir džinsus.

Delfi primena, kad Kanados premjeras su delegacija į Lietuvą atvyko liepos 10-ios vakarą. Tą patį vakarą jis susitiko ir su Lietuvos premjere Ingrida Šimonyte.

Premjerė Ingrida Šimonytė pranešė, kad Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau dvišaliame susitikime patvirtino apie Kanados ambasados atidarymą Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją