Neseniai prezidentas Volodymyras Zelenskis socialiniame tinkle „Instagram“ pranešė, kad Ukrainos saugumo tarnybos pareigūnai per specialią operaciją sulaikė Ukrainos parlamentarą Viktorą Medvedčuką.

Anksčiau Delfi rašė, kad V. Medvedčukas bandė pasislėpti nuo teisėsaugos pareigūnų, vilkėdamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų uniformą.

Vasario 27 dieną paaiškėjo, kad valstybės išdavyste įtariamas parlamentaras V. Medvedčukas pabėgo iš namų arešto.

Ukrainos politikas, prorusiškos opozicijos Ukrainoje lyderis, milijardierius V. Medvedčiukas yra artimas Vladimiro Putino draugas.

Teigiama, kad jis buvo vienas iš kandidatų tapti Ukrainos ministru pirmininku, jei V. Putinui pavyks palaužti ukrainiečių pasipriešinimą.

Po vyro sulaikymo, Medvedčuko žmona Oksana Marčenko sakė, kad jis persekiojamas dėl politinių priežasčių, ji tvirtino, kad jis nepaliko Ukrainos teritorijos ir nepažeidė Ukrainos įstatymų.

Pasirodžius tokioms naujienoms į jas sureagavo Putino ruporu laikomas atlikėjas Filipas Kirkorovas, kuris tikino, kad palaiko Medvedčuko žmoną.

„Žmogus. Žmogiški santykiai – man tai aukščiausia ir nepajudinama vertybė, kokybė ir reikalavimas. Kankinimai, fizinis ir moralinis pažeminimas yra nepriimtini. Nepriklausomai nuo padėties ar dienos konteksto.

Niekas negali būti nuteistas be teisingo teismo sprendimo. Niekas negali būti pažemintas – niekada! Nereikia būti tardytoju, specialistu, kad vien iš nuotraukų suprastum, kas vyksta ir daroma su Viktoru Medvedčiuku – nesutinkančiu politiku, deputatu, turinčiu imunitetą, kurį garantuoja pačios Ukrainos įstatymai“, – rašė F. Kirkorovas instagrame, kur iškart sulaukė prieštaringų komentarų.

Į tokį F. Kirkorovo elgesį sureagavo Ukrainos atlikėjas Andrijus Danilko, dar žinomas kaip Verka Serdiučka, praneša unian.net. Jis pažymėjo, kad F. Kirkorovas nuo karo pradžios jam taip ir nepaskambino. A. Danilko teigimu, F. Kirkorovas yra pasimetęs.

„Jis pasimetęs. Geriau tegul tyli, negu šneka tokius dalykus kaip Baskovas... Stiprių labai mažai. Žinoma, visi bijo, tai gryna baimė“, – laidos „Govorit Ukraina“ metu teigė A. Danilko.

Taip pat jis pridūrė, kad daugelis Rusijos žvaigždžių tyli apie karą Ukrainoje, nes bijo stoti skersai kelio Vladimirui Putinui. Anot A. Danilko, jie seniai pajuto didelių pinigų kvapą ir nenori jų prarasti.

„Atlikėjai labai priklausomi nuo koncertų, įmonių vakarėlių. Aš turiu šiokią tokią finansinę pagalvę ir Rusijai galiu pasakyti sudie, o jie negali. Nes gyventi taip, kaip jie yra įpratę, reikia daug pinigų“, – samprotavo jis.

Kiek anksčiau F. Kirkorovo tyla pasipiktino ir ukrainiečių atlikėja Olia Poliakova.

„Man sakydavo, kodėl apkabinai Filipą Kirkorovą? O dabar jis nepaskambino. Niekas neskambino, niekas neklausė, kaip sekasi, kaip sekasi vaikams, ką veikiu, kuo jie gali padėti. Niekas iš šou verslo to nepadarė“, – piktinosi Olia Poliakova.

Delfi primena, kad F. Kirkorovui uždrausta koncertuoti Lietuvoje. Atlikėjas į „juodąjį sąrašą“ įtrauktas Užsienio reikalų ministerijos prašymu.

Ministras Gabrielius Landsbergis yra sakęs, kad žinomas atlikėjas savo daugkartiniais apsilankymais neteisėtai aneksuotame Krymo pusiasalyje „sąmoningai neigė Ukrainos teritorinį integralumą ir suverenitetą bei tokiu būdu netiesiogiai pateisino agresyvius Rusijos Federacijos veiksmus“.

Pasak G. Landsbergio, F. Kirkorovo dalyvavimas koncertuose Kryme „iš esmės kenkia Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją