Kaip informuoja mirror.co.uk, K. Douglasas iškeliavo anapilin vasario 5 d., būdamas 103 metų amžiaus.

Jo trys sūnūs Michaelis, Peteris ir Joelis (ketvirtasis sūnus Ericas mirė 2004 m.) negaus tėvo milijonų. Įspūdinga suma neatiteks ir nė vienam iš septynių anūkų ir anūkių: Cameronui, Carys, Dylanui, Ryanui, Kelsey, Jasonui ir Tyleriui.

Savo turtą aktorius paliko fondui „Douglas Foundation“, kurio tikslas – „padėti tiems, kurie negali padėti sau“.

Pinigai bus paskirstyti įvairiems gavėjams, tokiems kaip Šv. Lauryno universitetas, mokantis stipendiją mažumoms priklausantiems ir neturtingiems studentams, Vestvudo Sinajaus šventykla, kurioje yra Kirko ir Anne Douglasų Vaikystės centras, Kulverio miesto Kirko Douglaso teatras, apgriuvęs kino teatras, kuris buvo restauruotas ir paverstas gyvų pasirodymų vieta, ir Los Andželo vaikų ligoninė.

Apie tėvo mirtį anksčiau šį mėnesį pranešė jo sūnus Michaelis Douglasas. Nors irgi garsiam aktoriui tėvas nieko nepaliko, M. Douglaso turtas vertinamas maždaug 300 mln. JAV dolerių, taigi, pinigų jam nelabai ir reikia.

K. Douglaso sveikatos būklė prastėjo nuo 1996 m., kai jis patyrė insultą, tačiau vyras retkarčiais vis vaidindavo, pavyzdžiui, televizijos seriale „Touched By An Angel“ ir 2003 m. filme „It Runs In The Family“.

Holivudo žvaigždės pagerbė paskutinį kino pramonės aukso amžiaus atstovą. Jo šeimos nariai, įskaitant M. Douglasą, patvirtino mirtį pareiškime: „Nepaprastai liūdėdami mano broliai ir aš pranešame, kad šiandien mus paliko 103 metų amžiaus Kirkas Douglasas. Pasauliui jis buvo legenda, aktorius iš Holivudo auksinio laikotarpio, sulaukęs garbaus amžiaus, humanitaras, kurio atsidavimas teisingumui ir dalykams, kuriais tikėjo, tapo sektinu pavyzdžiu mums visiems. Bet man ir mano broliams Joeliui ir Peteriui jis buvo tiesiog tėtis, Catherine – nuostabus uošvis, anūkams ir anūkėms – mylintis senelis, o žmonai Anne – puikus vyras“, – sakė M. Douglasas.

Jis pridūrė: „Kirkas turiningai nugyveno savo gyvenimą, jo filmai išliks ateities kartoms, taip pat visi jį prisimins ir kaip garsų filantropą, dėjusį pastangas padėti visuomenei ir užtikrinti taiką pasaulyje. Savo kalbą norėčiau užbaigti žodžiais, kuriuos jam pasakiau per paskutinį jo gimtadienį: „Tėti, labai tave myliu ir nepaprastai didžiuojuosi būdamas tavo sūnus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)