Per interviu žurnalistams muzikantas paaiškino net negalvojantis sugrįžti į Rusijos Federaciją, bet prisipažino, kad pasiilgo draugų ir darbo.

„Iš esmės apie tai (sugrįžimą — red.) aš negalvoju. Laukiu įvykių, kuriems, deja, neturiu jokios įtakos, baigties. Nepasakyčiau, kad labai liūdžiu. Pasiilgau tik kai kurių žmonių. Daug man artimų išvažiavo, bet nemažai ir pasiliko. Pasiilgau savo muzikantų, darbo. Čia esu priverstas dirbti vienas, o esu įpratęs tą daryti su komanda. Bandau guostis viltimi, kad greitai pasimatysime ir vėl muzikuosime kartu“, – teigia kūrėjas.

A.Makarevičius negaili aštrių žodžių Rusijos artistams, vis dar tikintiems Kremliaus ruporais ir gastroliuojančiais po Rusiją su okupantų simbolika Z. Muzikantas sako nesuprantantis nei tokių žmonių, nei jų pozicijos.

„Man visai neįdomu juos analizuoti. Absoliučiai neįdomu. Pasaulyje tiek daug įdomiausių dalykų, tad tokiomis nesąmonėmis tikrai neužsiimsiu. Jei rašote raidę Z, eikite ten, kur nesueina“, — lakoniškai pasiuntė rokeris.

A.Makarevičius atviravo, kad jam labai įdomūs žmonės, kuriuos sutiko Laisvosios kultūros forume Izraelyje. Ten dalyvavo ir A. Pugačiova, ir Borisas Grebenščikovas.

„Juntu didžiulį malonumą, girdėdamas čia susirinkusius. Jie man tikrai įdomūs. Ir buvo įdomūs visą gyvenimą. Esu laimingas, kad turiu galimybę su jais pabendrauti, jų pasiklausyti, sužinoti, kokios jų įžvalgos apie taiką“, – pareiškė A. Makarevičius.

Priminsime, kad neseniai A. Makarevičius nesusilaikė ir viešai išjuokė Kremliaus propagandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją