74 metų A. Pugačiova, sovietinė, o vėliau ir posovietinė scenos žvaigždė, kritikavo karą Ukrainoje. 2022 metų rudenį ji paskelbė išvykstanti iš Rusijos į Izraelį ir prieš tai paprašė Rusijos valdžios institucijų pripažinti ją „užsienio agente“, taip solidarizuodamasi su savo vyru Maksimu Galkinu, kuris taip pat pasisakė prieš karą ir gavo tokį pat statusą.

Pasak „Laisvės radijo“, komentatoriai spėlioja, kad „užsienio agento“ statusas gali būti suteiktas per dainininkės 75-ąjį gimtadienį. Jos gimtadienis, balandžio 12 diena, šiemet sutampa su penktadieniu, t. y. savaitės diena, kai Teisingumo ministerija tradiciškai skelbia naujus „liaudies priešų“ sąrašus.

A. Pugačiova yra viena iš garsiausių Rusijos žmonių – iš kartos į kartą žinoma dėl tokių hitų, kaip 1982 metų jos daina „Milijonas raudonų rožių“ ir 1978 metų filmas „Moteris, kuri dainuoja“.

Praeityje A. Pugačiovą sveikino ir prezidentas Vladimiras Putinas, ir jo pirmtakas Borisas Jelcinas. Kai 2022 metais mirė Michailas Gorbačiovas, ji gyrė paskutinį sovietų lyderį už tai, kad jis leido laisvę ir atsisakė smurto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)