Rugsėjo 8 d. mirus karalienei Elžbietai II, karaliumi ir vyriausiuoju britų ginkluotųjų pajėgų vadu tapo Karolis (74 m.). Nors netrukus buvo sukurta jo emblema, kol kas ant kariškių uniformų likusi karalienės Elžbietos emblema. Kaip rašo „The Telegraph“, nauja Karolio III emblema pakeis jo motinos emblemą tik tada, kai reikės keisti uniformas ir baigsis turimos „ženklelių, sagų ir emblemų“ atsargos.

„Kitais metais pagerbimo ceremonijoje prie memorialo „The Cenotaph“ dalis kariškių vilkės uniformas su karaliaus emblema, o kiti – vis dar vilkės uniformas su karalienės emblema“, – rašoma „The Telegraph“. Gynybos ministerijos atstovas spaudai teigė, kad prie karaliaus emblemos bus pereinama palaipsniui.

Ant princesės Anne uniformos karalienės emblemos apskritai nebuvo.

Kaip ir karalienės Elžbietos emblemoje, karaliaus Karolio III emblemoje pavaizduota karūna virš pirmo inicialo C ir raidė R, kuri reiškia „Rex“ (lot. „karalius“) arba „Regina“ (lot. „karalienė“); „R“ emblemoje vaizduojama jau nuo 12 a. Skaičius III (Karolis III) vaizduojamas „R“ raidėje, o Elžbietos numeris II yra tarp „E“ ir „R“ raidžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją