A. Silvertsone su savo vyru rokeriu Christopheriu Jarecki auginanti 2 metų sūnų Bear Blu, viename tinklaraščio įraše pristatė savo naująjį sumanymą.

„Prieš pora savaičių viena pažįstama mamytė susilaukė sūnelio. Ji man parašė elektroninį laišką, pranešdama, kaip jai sekasi. Ji darė viską, kad užtikrintų savo kūdikiui pačią sveikiausią ir laimingiausią gyvenimo pradžią - nėštumo metu sveikai maitinosi, gimdė namie ir planavo maitinti krūtimi, kol jos sūnus pats atsisakys krūties, - rašė 36 metų A. Silvertsone. - Tačiau ji sužinojo, kad dėl krūtų mažinimo operacijos ji negalės turėti pakankamai pieno, kad ir kiek laikytų kūdikį prie krūtinės“.

A. Silverstone tęsė toliau: „Ji bandė ieškoti donorės pieno savo bendruomenėje, tačiau išsiaiškinti, koks buvo donorių gyvenimo būdas, beveik neįmanoma. Po viso šio sunkaus darbo rūpinantis savo sveikata, ji pasijuto turinti teisę savo kūdikiui reikalauti kažko geresnio“.

„Panašiai tenka kovoti daugeliui moterų. Nėra jokios priežasties, kodėl jos neturėtų užtikrinti savo kūdikiams nuostabiausios gyvenimo pradžios su švariu ir puikiu krūties pienu. Kadangi mes esame gerų sielų bendruomenė, pripažįstanti maisto naudą sveikatai, sakau, kad padėtume šioms mamoms ir kūdikiams, kuriems vienu svarbiausių gyvenimo laikotarpių reikia pagalbos rankos, - rašė ji. - Štai kodėl pradedu „Kind Mama Milk Share“ programą. Tai būdas mamytėms susirasti kitas mamas savo rajone. Jeigu galite pasidalyti savo pienu, paskelbkite apie tai! Jeigu jums reikia pieno – taip pat pasiskelbkite! Galvokime apie kūdikius, kuriuos galime užauginti kartu!“.

2009 metais A. Silverstone išleido didžiulio populiarumo sulaukusią receptų knygą veganams „The Kind Diet: A Simple Guide to Feeling Great, Losing Weight, and Saving the Planet“ („Kilnioji dieta: paprastas vadovas, kaip puikiai jaustis, atsikratyti antsvorio ir išgelbėti planetą“) ir sukūrė ją lydintį tinklalapį. Po trejų metų ji įkėlė vaizdo įrašą, kuriame maitino sūnų savo burnoje apkramtytu maistu.

Vėliau A. Silverstone gynė tokį maitinimo metodą laidoje „Entertainment Tonight“.

„Suprantu, kad kai kurie žmonės gali jaustis nepatogiai, nes tai jiems yra nauja, - kalbėjo žvaigždė, žinoma iš tokių 10-ojo dešimtmečio hitų kaip „Clueless“ ir „Excess Baggage“. -Tačiau noriu, kad žinotumėt, jog taip daroma jau tūkstančius metų. Tai vyksta visur ir tai yra natūralu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)