Popžvaigždės šeima pranešė, kad visuomenė galės atiduoti paskutinę pagarbą S. O‘Connor, kai laidotuvių procesija važiuos miestelio, esančio 20 km į pietus nuo Dublino, pakrantės keliu.

„Grammy“ laureatė, geriausiai žinoma dėl dainos „Nothing Compares 2 U“ versijos, praėjusį mėnesį buvo rasta be sąmonės savo namuose Londone. Jai buvo 56 metai.

„Sinead labai mylėjo Brėjų ir jame gyvenančius žmones, – sakoma jos šeimos paskelbtame pranešime. – Šia procesija jos šeima norėtų padėkoti už meilę, kurią jai išreiškė Viklou (grafystės) ir kitų vietovių gyventojai nuo tada, kai praėjusią savaitę ji iškeliavo į geresnį pasaulį“.

O‘Connorų šeima pridūrė, kad po viešos procesijos, kuri praeis pro jos buvusius namus pajūryje, bus surengtos privačios laidotuvės, o gerbėjai gali su ja atsisveikinti Brėjaus pakrantėje.

S. O‘Connor mirtis sukėlė visuomenės užuojautos bangą visame pasaulyje ir Airijoje, kur dėl jos noro kritikuoti Katalikų Bažnyčią vieni ją smerkė, o kiti gyrė kaip pažangos nešėją.

Ant pakrantės kalvos viršūnės, nuo kurios atsiveria vaizdas į Brėjų, kur S. O‘Connor gyveno 15 metų, Antrojo pasaulinio karo laikų navigacijos ženklas, skirtas pilotams, kuriame airiškai rašoma Airija – „Eire“ – buvo trumpam papuoštas širdimi ir užrašu „Sinead“, taip pagerbiant dainininkės atminimą.

Tarp muzikantų, įžymybių ir gerbėjų, pareiškusių užuojautą – Bobas Geldofas, Alison Moyet, Annie Lennox ir Russellas Crowe.

S. O‘Connor mirė tuo metu, kai baigė kurti naują albumą, planavo gastroles ir filmą pagal savo autobiografiją „Prisiminimai“ („Rememberings“), pranešė jos agentai.

Dubline, Belfaste ir kitose Airijos vietose buvo surengti dainininkės atminimo renginiai, kuriuose dažnai spontaniškai buvo atliekama 1990 metais išleista daina „Nothing Compares 2 U“.

Laikraštis „Irish Times“ praėjusią savaitę pranešė, kad dainininkės mirties priežasčiai nustatyti buvo atliktas skrodimas, tačiau Londono policija teigė, kad jos mirties priežasties nelaiko įtartina. Londono koronerio teismo sekretorius pranešė, kad skrodimo ataskaita bus pateikta tik po „kelių savaičių“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją