Daugelį nustebino Mariah Carey prisipažinimas, kad laikosi rūkytos lašišos ir kaparėlių dietos. Visgi prieš garsiosios Elizabeth Taylor mitybos įpročius M. Carey racionas atrodo kaip visiškai normalus.

Kadaise E. Taylor buvo daugelio moterų idealas ir daugelio vyrų siekiamybė. Deja, paskutinius 20 savo gyvenimo metų, kai po patirtos traumos liko prikaustyta prie neįgaliųjų vežimėlio, ji svėrė maždaug 83 kg ir nesivaržydama mėgavosi keptais viščiukais ir įmantriausiais desertais.

7-ajame praeito amžiaus dešimtmetyje, kai E. Taylor tesvėrė maždaug 54 kg, tokį jos piktnaudžiavimą skanėstais dar būtų galima pateisinti. Beje, jos mitybos įpročius ir tada būtų buvę galima pavadinti greičiau absurdiškais nei nesveikais.

Pusryčiams ši žvaigždė suvalgydavo plaktą kiaušinienę su kumpiu ir išgerdavo porciją kokteilio „Mimoza“. Per priešpiečius E. Taylor mėgaudavosi žemės riešutų sviestu apteptomis prancūziško batono riekėmis su kumpio griežinėliais.

Jos pietų meniu buvo dar keistesnis. E. Taylor buvo įpratusi rinktis keptą viščiuką, žirnelius, bandeles, nevengdavo įvairių padažų, bulvių košės, kukurūzinės duonos ir namie gamintų bulvių traškučių. Gausų racioną vainikuodavo koks nors desertas ir stiklas viskio.

Iš viso E. Taylor buvo ištekėjusi net aštuonis kartus. Po septintos santuokos ji nutarė „susireguliuoti“ mitybos režimą. Tada jos perimtus valgymo įpročius tikrai būtų galima pavadinti ekstremaliais.

Pavyzdžiui, pietums aktorė smaguriaudavo varške, grietine, kepsniu ir riešutų sviestu. Beje, absurdiškos savo dietos patiekalų receptais ji pasidalijo knygoje „Elizabeth Takes Off“.

Kalbėdama apie šią 1988-aisiais išleistą knygą E. Taylor sakė: „Tai daugiau nei konkreti lieknėjimo programa. Tai galimybė atsikratyti asmenybę žlugdančių įpročių ir pozityviai pažvelgti į gyvenimą.“

Reikia pasakyti, kad tokios dietos aktorė laikėsi iki pat 2011-ųjų. Tais metais, sulaukusi 79-erių, E. Taylor mirė.

Nors visas būrys įžymybių ir propaguoja ekstremalias dietas, sveikatos specialistė T. Zuckerbrot tvirtina, kad atsisakyti tam tikrų medžiagų, pavyzdžiui, angliavandenių nėra efektyviausias būdas norint atsikratyti nereikalingais kilogramais.

Savo knygoje „The F-Factor Diet: Discover the Secret to Permanent Weight Loss“ T. Zuckerbrot tvirtina, kad kur kas svarbiau pasirūpinti, jog racione nestigtų skaidulų turinčių produktų.

Kalbėdama apie dietas, kurių griežtai laikosi žurnalistė Megyn Kelly ir konkurso „Mis JAV“ dalyvės, T. Zuckerbrot sako, kad skaidulos veikia kaip „šluota“, išvalanti organizmą nuo kenksmingų toksinų.

„Skaidulos veikia kaip natūralūs detoksikantai. Jos greitai, efektyviai ir automatiškai pašalina iš organizmo visus toksinus, – aiškina T. Zuckerbrot, – be to, skaidulos yra naudingos: jos mažina cholesterolio lygį, suteikia sotumo jausmą, reguliuoja kraujo cukraus kiekį ir mažina storosios žarnos bei krūties vėžio riziką.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)