Skelbiama, kad Edinburgo hercogas į ligoninę išvežtas atsargumo sumetimais bei siekiant visapusiškai užtikrinti jo sveikatą.

Važiuoti į gydymosi įstaigą patarė pats karališkosios šeimos daktaras po to, kai princas ėmė jaustis prastai.

99-erių karalienės Elizabeth II vyras gydomas Karaliaus Edvardo VII ligoninėje Londone. Čia jis buvo atvežtas antradienio vakarą.

Bene paskutinį kartą viešame renginyje princas matytas praėjusią vasarą.

Edinburgo hercogas į pensiją išėjo 2017 metais.

Neslepiama, kad po to, kai princas Philipas nusprendė atsisakyti visų karališkųjų pareigų ir viešumoje rodytis rečiau, apie šlubuojančią jo sveikatą girdėti vis dažniau.

Vis dėlto apie jokias rimtas sveikatos problemas oficialiai nėra skelbiama. Žinoma tik tiek, kad Philipas iki šiol laikosi sveikuoliško režimo.

Princas Philipas gimė Graikijoje, graikų ir danų karališkoje šeimoje, tačiau iš Graikijos jo tėvai išvažiavo, kai princas dar buvo kūdikis.

Išsilavinimo princas Philipas siekė Prancūzijoje, Vokietijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Bendrauti su būsima savo žmona Elizabeth Philipas pradėjo kai šiai buvo vos trylika. Pirmą kartą jie susitiko 1934 metais.

Philipas ir Elžbieta – trečios eilės pusbroliai. Jų proseneliai buvo tie patys – karalienė Viktorija ir princas Albertas. Tarpusavyje jų proseneliai buvo pirmos eilės pusbroliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)