Nepaisant to, S. Seninas elgėsi maloniai, kelis kartu skambino Marijai, siūlė pasitarti, kaip pasidalinti palikimą.

Iš pradžių Marija neatsiliepė į kvietimą susitikti, paskui staiga pasirodė ir pareikalavo atiduoti jai motinos daiktus ir brangenybes. Ir išėjo, pasiėmusi... du puodelius ir dubenėlį.

Tik praėjus ketveriems metams po aktorės mirties S. Seninui ir M. Koroliovai pavyko susitarti.

Leidinys „KP“ pakalbino šalims padėjusią susitarti advokatę Juliją Kaigorodovą.

– Kodėl Sergejus Michailovičius ir Marija tiek metų negalėjo susitarti?

– L. Gurčenko nepaliko testamento. Pagal įstatymą, praėjus šešiems mėnesiams po jos mirties, du artimiausi paveldėtojai – vyras ir duktė gavo teisę į aktorės nuosavybę.

Tiesa, trijų kambarių butą L. Gurčenko ir S. Seninas įsigijo būdami santuokoje, todėl pagal įstatymą, pusė šio buto priklauso S. Seninui, o antra pusė ir yra paveldima. Taigi Marijai Borisovnai priklausė ketvirtadalis buto.

Dar prieš oficialiai padalinant nuosavybę S. Seninas perdavė L. Gurčenko dukteriai didžiąją dalį jos motinos daiktų. <...> jai perdavė raktus nuo vasarnamio Novoglagoleve, nors pagal įstatymą, pusė vasarnamio priklauso S. Seninui. Bet pagal susitarimą, vasarnamio savininke tapo Marija Borisovna, tad jai atiteko ir visi ten buvę daiktai. S. Seninas perdavė jai ir daugelį kitų daiktų – vardinį aktorės senelio Boriso Piljanko servizą, kito senelio 1945 m. iš Vokietijos parsivežtą veidrodį, dalį šeimos archyvo fotografijų. L. Gurčenko kailinius S. Seninas irgi nuvežė jos dukteriai.

 – O brangenybės?

 – Brangenybes vėliau. Šis klausimas išsisprendė praėjusią savaitę, galutinai dalinantis turtą. Tačiau papuošalų iš tauriųjų metalų su brangakmeniais L. Gurčenko turėjo tikrai nedaug. Turto paveldėtojai apstulbo, kai paaiškėjo, kad viskas, su kuo matydavome aktorę ekrane, 99 proc. buvo bižuterija. Taip, tai labai kokybiška bižuterija, tačiau ne brangenybės. Vertingiausias daiktas iš L. Gurčenko kolekcijos buvo auskarai su briliantais, kuriuos N. Baskovas padovanojo 70-ojo gimtadienio proga. Šie auskarai perduoti L. Gurčenko dukteriai. Dalį bižuterijos S. Seninas irgi atidavė jai. <...>

S. Seninas ir M. Koroliova pasirašė mainų sutartį. S. Seninas iškeitė pusę vasarnamio į ketvirtadalį buto. Įvertinus paaiškėjo, kad ketvirtadalis buto kainuoja brangiau nei pusė vasarnamio. Susitarus dėl priemokos sumos, S. Seninas didžiąją šios sumos dalį jau sumokėjo M. Koroliovai. <...>
Šiuo metu visi formalumai baigti. S. Seninas užsiėmęs L. Gurčenko muziejaus kūrimu. Jis nori įkurti muziejų bute prie Patriarcho tvenkinių. L. Gurčenko daiktus, kurie bus eksponuojami – drabužius, aksesuarus, portretus šiuo metu vertina menotyrininkai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)