Tiesa, scenos grandas, kurio nuodėmingo gyvenimo detalės neseniai nugulė į biografinį filmą „Rocketman“, teigia, kad dabar, per pandemiją, yra priverstas susitikimuose dalyvauti nuotoliniu būdu, per vaizdo konferencijų platformą.

„Esu sveikstantis alkoholikas, todėl kiekvieną sekmadienį iš namų prisijungiu prie Anoniminių alkoholikų susitikimo. Bendrauju su draugais, kuriuos šios programos dėka pažįstu jau daugiau nei 30 metų – tai nuostabu“, – iš savo namų Anglijoje pasakojo E. Johnas.

„Neįsivaizduoju, ką būtume darę, jei neegzistuotų „Zoom“. Ši programa mus išgelbėjo“, – tęsė dainininkas.

E. Johnas tinklalaidėje užsiminė, kad pandemijos metu tenka būti itin atsargiam, mat yra „beveik diabetikas“, rašo people.com.

Visą tinklalaidę galite perklausyti čia:

Liepos 29 d. E. Johnas „Instagram“ socialiniame tinkle paminėjo trisdešimties blaivybės metų sukaktį.

„Pažymiu stebuklingiausią dieną – švenčiu 30 blaivybės metų sukaktį. Iš savo vaikų, sutuoktinio Davido, programos bendražygių, biuro ir namų darbuotojų sulaukiau gausybės mielų atvirukų, gėlių ir kitų dovanų“, – prie nuotraukų su draugų ir artimųjų sveikinimo atvirukais nukrautu stalu, skaičiaus 30 formos tortu ir specialia, nuo alkoholio priklausomų asmenų pasiekimus pažyminčia jubiliejine moneta, rašė E. Johnas.

„Esu išties laimingas žmogus. Jei prieš 30 metų nebūčiau galiausiai žengęs svarbaus žingsnio ir paprašęs pagalbos, būčiau numiręs“, – pridūrė E. Johnas.

Dainininkas jautrų įrašą užbaigė dėkodamas „visiems ilgame kelyje įkvėpusiems ir palaikiusiems žmonėms“.

Apie E. Johno praeities kovą su narkotikais ir alkoholiu pasakojama ne viename kūrinyje. Itin ryškiai ji pavaizduota biografiniame filme „Rocketman“, kuriame dainininką įkūnyjo aktorius Taronas Egertonas.

Juostoje viešinamos pramogų pasaulio užkulisių problemos, privedusios E. Johną prie priklausomybės svaigalams. Ten taip pat rodoma, kad į narkotikus įklimpęs E. Johnas tuomet uždraustas medžiagas vadino apibūdino kaip „blogiausią geriausią savo draugą“.

„Mano tuometinis gyvenimas – skraidymas „Starship“ [legendiniu privačiu lėktuvu], gyvenimas gražiuose namuose, pinigų švaistymas į kairę ir į dešinę – nebuvo normalus. Anksčiau aš taip negyvenau. Visai praradau ryšį su ankstesniu savimi“, – 2019-ųjų gegužę „Variety“ pasakojo E. Johnas.

„Kartais man skaudėdavo krūtinę arba tris paras iš eilės nemiegodavau. Mane ištikdavo spazmai, atsidurdavau ant grindų. Mane paguldydavo į lovą, o po pusvalandžio viskas ir vėl kartodavosi. Tai buvo tikra beprotybė“, – pridūrė dainininkas.

1990-ųjų liepos 29-ąją jis kreipėsi į Čikagos liuteroniškąją ligoninę. Per plauką nuo mirties ne kartą atsidūrusiam E. Johnui pavyko pradėti gyventi blaiviai ir susidėlioti gyvenimo prioritetus.

„Blaivybė atnešė man viską, ko tik būčiau galėjęs norėti“, – 2004-aisiais „Variety“ sakė dainininkas.

Dabar jau tris dešimtmečius blaivai gyvenantis E. Johnas yra septynerių Elijahaus ir dešimtmečio Zachary, kuriuos augina drauge su 58-erių sutuoktiniu Davidu Furnishu, tėtis. Rugsėjį „Twitter“ ir „Instagram“ paskelbtame vaizdo įraše E. Johnas sakė pandemijos metu „besimėgaujantis laiku namuose su šeima“, o 2022-aisiais planuojantis surengti turą.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)