Atrodo, kad pasaulis buvo prie Julianos Lopez kojų: ji buvo atidariusi populiarų butiką, vedė vieną televizijos laidą ir buvo gerai žinoma profesionalaus futbolo žaidėja.

Laimėjusi „Mis Antiokijos“ grožio konkursą, šią savaitę ji turėjo pasirodyti „Mis Pasaulis Medeljinas“ konkurse, bet jos šeima staiga prarado su ja kontaktą, kai ji išvyko į Kiniją pirkti prekių savo parduotuvei, rašo dailymail.co.uk.

Dėl merginos susirūpinusi šeima kreipėsi į Kolumbijos ambasadą, pranešdama, kad J. Lopez dingo. Ji skrido į Guangdžou oro uostą pietrytinėje Kinijos Kantono provincijoje ir nuo tada šeima iš jos nebesulaukia jokių žinių.

Kinijos pareigūnai gražuolės šeimai patvirtino, kad ji buvo suimta dėl narkotikų gabenimo. Maišelis su kvaišalais buvo aptiktas jos nešiojamame kompiuteryje. Kokie tai buvo kvaišalai, neskelbiama, bet policija tvirtina, kad uždraustos medžiagos kiekis buvo didelis.

J. Lopez žaidžia moterų futbolo komandoje „Divas del Futbol“ Medeljine. Ji taip pat studijuoja Šv. Bonaventūros universitete Beljo mieste Kolumbijos Antiokijos apygardoje.

Už narkotikų gabenimą Kinijoje gali būti baudžiama mirties bausme, ir J. Lopez draugai dabar desperatiškai renka pinigus, kad galėtų pasamdyti geriausius advokatus. Jie taip pat ragina jos šeimos narius ir draugus vykti į Kiniją jos palaikyti.

„Ji gera mergina, studentė, modelis, grožio konkursų dalyvė. Ji visuomet sportavo, - sakė „Divas del Futbol“ treneris Alejandro Duque. – Mano širdis kužda, kad ji nekalta. Ji kovotoja. Turiu vilties, kad ji bus nekalta ir kad viskas netrukus išaiškės“.

Anot laikraščio „El Tiempo“, Kolumbijos užsienio reikalų ministerija teikia teisinę pagalbą ir paramą J. Lopez bei jos šeimai.

„Dirbame tam, kad apsaugotume privataus asmens teises ir teisę į deramą gynybą bei nekaltumo prezumpciją“, - sakė ministerijos atstovas spaudai.

Tačiau Kinijos policijos tyrimas gal užtrukti nuo šešių mėnesių iki dvejų metų, ir modelio kontaktų su savo šeima skaičius veikiausiai bus ribojamas.

Šiuo metu Kolumbijos kalėjimuose už įvairius nusikaltimus kali 138 Kolumbijos piliečiai. Dvylikai iš jų yra skirta mirties bausmė.

Devynios bylos dėl aktyvių Kolumbijos vyriausybės pastangų buvo įšaldytos. Dar vienuolikai kolumbiečių yra skirtas kalėjimas iki gyvos galvos.

90 proc. Kinijoje kalinčių kolumbiečių buvo sulaikyti dėl narkotikų. Likusiųjų nusikaltimai susiję su prostitucija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)