Tiesto, kurio tikrasis vardas yra Tijs Michiel Verwest, gimė 1969 m. sausio 17 d. Olandijoje, tačiau pastaruosius kelis metus, tuo metu, kai nekoncertuoja, gyvena JAV.

Kurti muziką pradėjo būdamas vos 12-os metų.

Populiariausiu ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje vadinamas Tiesto į mūsų šalį atvyksta penktąjį kartą. Tiesa, prieš tai jis grojo tik Vilniuje. Šį kartą Tiesto savo pasirodymą surengs Palangoje, po atviru dangumi - tiesiog ant Baltijos jūros smėlio.

Amsterdame esančiame “Madame Tussauds” vaškinių skulptūrų muziejuje prie kitų žvaigždžių galima išvysti ir vaškinį Tiesto.

Išleido keturis albumus. Didžiausiais hitais yra vadinamos Tiesto kompozicijos “Adagio For Strings”, “Traffic” bei “Elements of Life”.

Vienintelis didžėjus pasaulyje, kuris grojo per Olimpinių žaidynių atidarymą. Tiesto pasirodymą 2004-aisiais Atėnų Olimpiadoje televizijos ekranuose stebėjo per 4 milijardai žmonių.

Mėgstamiausias didžėjaus kino filmas "Narkotikų kelias".

Per paskutinius 15 mėnesių visame pasaulyje jis surengė 175 pasirodymus. Kad suspėtų į visus pasirodymus, Tiesto jau keletą metų visur skrenda tik asmeniniu lėktuvu.

Verslo leidinys “Wall Street Journal” neseniai suskaičiavo metinį Tiesto uždarbį, kuris siekia mažiausiai 20 milijonų JAV dolerių.

Tiesto ūgis yra 1,87 m, akių spalva - šviesiai žalia, batų dydis – 44.

Jo dainos "Youtube" puslapyje buvo perklausytos ne mažiau nei pusę milijardo kartų.

Didžiausiu Tiesto pasirodymu laikomas jo šou 2007-ųjų vasarą Ipanemos paplūdimyje Brazilijoje. Tą sykį olando klausėsi ir šoko net 250 000 žmonių.

Socialiniame tinkle “Facebook” didžėjus turi net 8,5 milijono gerbėjų.

Mažai kam žinoma, kad jis dar yra ir dosnus filantropas. Tiesto ne tik aukoja dalį savo honoraro įvairiausiems labdaros fondams, bet ir pats nevengia organizuoti labdaringų projektų.

2006-aisiais jis tapo oficialiu pasaulinio labdaros fondo „Dance4Life”, skirto kovoti su ŽIV ir AIDS, ambasadoriumi. Tiesto kartu su grupės „Faithless” lyderiu Maxi Jazz sukūrė ir fondo himną „Dance4life". Daina tapo viso pasaulio hitu.

Milijonais savo turtą skaičiuojantis garsusis olandas visame pasaulyje turi nusipirkęs per 50 apartamentų ir kasmet tas skaičius auga. Vienus apartamentus Tiesto yra įsigijęs ir viename iš Vilniaus dangoraižių. Būtent čia jis apsistoja visų savo vizitų į Lietuvą metu.

Daugeliui jaunų žmonių dievu tapęs didžėjus gyvena ne tik iš albumų bei nuolatinių pasirodymų, jis yra ir “Samsung”, “Coca Cola”, “Armani”, “Reebok”, “Microsoft” ir kitų visame pasaulyje žinomų kompanijų reklaminis veidas.

Tiesto vis dar yra viengungis, nes prieš keletą metų išsiskyrė su ilgamete drauge modeliu Stacey Blokzijl.

Prieš kelis metus Lietuvos geltonoji spauda Tiesto bandė suporuoti su dažna įvairių vakarėlių viešnia, verslininke Jūrate Bitinaite.

Ilgiausias Tiesto pasirodymas įvyko Amsterdame, jis truko net 13 valandų.

Tiesto kartu su garsiuoju dizaineriu Giorgio Armani sukūrė limituotą marškinėlių seriją, o pinigus už parduotas prekes, aukojo labdarai. Per trumpą laiką didžėjus surinko beveik milijoną litų.

Dėl savo pasisekimo ir savo gimtosios šalies kultūros propagavimo visame pasaulyje, 2004-aisiais metais Tiesto buvo apdovanotas vienu prestižiškiausiu Olandijos Oranžinio Riterio ordinu, jį jam įteikė karališkoji Olandijos šeima.

Tiesto tapo pirmuoju didžėjumi, kuris surengė savo pasirodymą legendinėje Londono “O2“ Arenoje. Į renginį buvo parduota net 20 000 bilietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją