Aštuoniolikmetis J. Wrightas savo „YouTube“ kanale paviešino 17-os minučių trukmės vaizdo įrašą, pavadintą „Ką Sienna Mae su manimi darė“. Jame vaikinas vardija atvejus, kuriuos, jo galva, derėtų apibūdinti kaip jo atžvilgiu vykdytą seksualinį priekabiavimą.

Būtent toks elgesys ir tapo buvusiai bendramokslei, bičiulei ir bendramintei S. M. Gomez mestų kaltinimų pagrindu, informuoja „DailyMail“.

Vienas apie nederamus jos veiksmus bylojančių įrodančių – 2021-ųjų gegužę Havajuose nufilmuotas epizodas.

„Per nutikimą Havajuose buvau praradęs bet kokią nuovoką, kone ištisą naktį neatgavau sąmonės. Ji ant manęs užlipo, naudojosi mano bejėgiškumu, visaip mane grabaliojo“, – tvirtino J. Wrightas.

„Laimei, draugai ją nuo manęs nuvijo“, – pridūrė jis.

Vienas iš J. Wrighto draugų, Lachlanas Hannemannas, paviešino vaizdo įrašą, kuriame prisipažino kaip tik ir buvęs tuo žmogumi, kuris nuvijo Sienną Mae nuo J. Wrighto. Vaikinas įsitikinęs, kad šitoks elgesys vertas pasmerkimo.

Aštuoniolikmetė S. M. Gomez mestus kaltinimus neigia. „Yahoo“ paviešiname videoklipe visus juos ji vadina pramanytais ir tvirtina patirianti šmeižtą. Mergina teigia, kad jos ir J. Wrighto santykiai buvo nuoširdūs ir pagrįsti abipusiu sutarimu, todėl dabartinius jo veiksmus derėtų pavadinti įžūliu mėginimu užtraukti jai gėdą apkaltinant ištvirkimu.

„Tas puldinėjimas neturi pagrindo, o kaltinimai – melagingi, be to, iš paskutinio vaizdo įrašo tampa aišku, kuo Jackas ir keli jo draugai ketina grįsti skleidžiamą melą“, – aiškina S. M. Gomez.

„Visi, kurie prie to šmeižimo prisidėjo, turėjo tikslą būti siejamais su Sienna ir tada, kai dalykiniai jų santykiai bus nutrūkę, todėl bet kokios pretenzijos į jos sėkmę taps neįmanomos“, – nurodo influencerės gynėjai.

S. N. Gomez neatsakė į „DailyMail“ prašymą pakomentuoti situaciją.
„Vykstant vakarėliui nulūžau tiesiog ant sofos, – pasakoja J. Wright. – Pasakodami, kas atsitiko, bičiuliai tvirtino turėję nustumti ją nuo manęs.“

„Vienas iš draugų susibarė su Sienna: ėmė jai aiškinti, kad ji negalinti taip elgtis, kad man tai nepatiktų.“

„Tą vakarą jinai įkėlė 15 dalių videoklipą, kuriame viską, kas nutiko, pasistengė pavaizduoti klaidingoje šviesoje. Aiškino, kad mane myli, o aš, esą, naudojuosi ja siekdamas žinomumo. Visa tai yra melas. Toks paprastai ir būna manipuliavimas auka.“

Pirmasis, atkreipęs dėmesį į tariamą priekabiavimą, buvo J. Wrighto draugas Masonas Rizzonas. Socialiniuose tinkluose „TikTok“ ir „Twitter“ jis apie tai užsiminė dar 2021-ųjų gegužės 30-ąją.

Birželio 1-ąją S. M. Gomez tuos jo kaltinimus paneigė ir pavadino juos akivaizdžiai melagingais.

Praėjus dviem dienoms platformoje „TikTok“ atsirado Lachlano Hannemanno įkeltas pirmiau minėto incidento Havajuose vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip S. M. Gomez bučiuoja ir liečia niekaip nereaguojantį J. Wrightą.

Birželio 4-ąją influencerė dar kartą paneigė kaltinimus, o nufilmuotą medžiagą pavadino sufalsifikuota.

Iki praėjusio penktadienio J. Wrightas kaltinimų nekomentavo, tačiau dabar jis teigia, kad tai, apie ką pranešė L. Hannemannas, yra tiesa. Vaikinas prisiekinėja buvęs be nuovokos, kai S. M. Gomez ant jo užsiropštė, jį grabinėjo, ir šitai darė, kol jo draugai privertė ją liautis.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jie gali pateikti viso to įrodymą, – pasakė jis. – Sužinojusi, kad buvo nufilmuota, Sienna atsiprašė. Pasakė, kad jeigu tai iškils į viešumą, jai galas, kad tai baisu, kad jos būsena yra ribinė ir ji ketina kreiptis į psichoterapeutą.“

J. Wrightas taip pat prakalbo apie dar ne mažiau kaip tris atvejus, kai S. M. Gomez tariamai prie jo priekabiavo.


Jis tvirtino, kad kartą S. M. Gomez visiškai nusirengė ir jį apsižergė, kai jis tiesiog gulėjo lovoje. Kadangi kelis kartus paprašyta liautis ir apsirengti mergina nepakluso, J. Wrightas, esą, buvo priverstas jėga nustumti ją nuo savęs ir išeiti iš kambario.

Visą tą epizodą J. Wrightas apibūdino kaip nemalonų ir pridūrė, kad S. M. Gomez atsiprašė dėl netinkamo elgesio, tačiau panašūs dalykai ir toliau kartojosi.

„Ji ką nors tokio padarydavo ir aš atleisdavau, nes ji patikindavo, kad tai nesikartos, – kalbėjo J. Wrightas. – Po eilinio tokio atvejo, mes vėlei kurdavome smagius vaizdo įrašus.“

J. Wrightas apkaltino S. M. Gomez ir dėl užsipuolimo per vakarėlį, kai jis fotografavosi su kitomis merginomis.

Influencerė, anot J. Wrighto, pasiūliusi pasikalbėti kur nors kitur, įstūmė jį į kitą kambarį, o tada puolė kabinėtis, bučiuotis ir nesiliovė, kol J. Wrightas nepaprašė palikti jo ramybėje.

Vaikinas tvirtino, kad S. M. Gomez turėjo įprotį įsiveržti į jo namus, kai jis miegodavo.

„Ji vis apsireikšdavo mano namuose, kadangi žinojo durų kodą. Sykį privedė mane prie tokios būklės, kad ėmiau rėkti, liepdamas nešdintis iš namų, nes ji juk tiesiog įsibraudavo į vidų“, – pasakojo J. Wrightas.

„Nubusdavau ir pamatydavau jos automobilį, stovintį prie namo antrą valandą nakties. Ji įsibraudavo į mano namus, kai aš kietai miegodavau, ir ateidavo į mano kambarį. Nubusdavau pajutęs jos ranką savo kelnėse. Toks nutikimas tikrai nebuvo vienkartinis. Tai tapo kone įrastu reiškiniu.“

„Vieną vakarą ji ėmė plėšti nuo manęs drabužius ir čiupinėti man tarp kojų, taip pat mėgino mane bučiuoti“, – pridūrė vaikinas.

J. Wright tvirtino kelis kartus prašęs S. M. Gomez liautis. Galop jam teko miegoti ant grindų.

Prisimindamas dar vieną incidentą J. Wrightas teigė, kad tąkart S. M. Gomez paprašė pasikalbėti vonioje, o pati užsilipo ant spintelės ir apsivijo jį kojomis.

Vėliau tą patį vakarą S. M. Gomez, esą, įėjo į vonios kambarį, kai jisai prausėsi po dušu.

„Dabar, kai visa tai prisimenu, nesuvokiu, kodėl ir toliau palaikiau su ja draugiškus santykius, nuolatos bendravau. Nuoširdžiai tikėjau, kad ji pasikeis“, – sakė J. Wrightas.

S. M. Gomez atstovai J. Wrighto mestus kaltinimus vadina apgalvotais veiksmais, kurių tikslas – ne tik pakenkti Siennos reputacijai, bet ir suniekinti ją kaip asmenybę. Influencerė ir toliau atkakliai neigia išsakytus kaltinimus.

Jos ginti suskubę asmenys atkreipė dėmesį į tai, kad, be internete skleidžiamų melagysčių, J. Wrightas nesiėmė jokių kitų veiksmų, kad išspręstų neva egzistuojančią problemą.

„Policija nesiėmė vykdyti tyrimo ir net negavo jokio pranešimo, kiek mums yra žinoma. Nepateikta jokių kaltinimų, neužvesta byla, nevyksta bendravimo nei tarp Siennos ir Jacko, nei tarp jiems atstovaujančių teisininkų“, – nurodoma S. M. Gomez atstovų pranešime.


„Sienna troško tiktai vieno – išspręsti šį klausimą privačiai, užuot jį viešinus. Ji jokiu būdu nesiekė sukelti sensacijos ir neketino sumenkinti seksualinio priekabiavimo rimtumo. Deja, dėl akivaizdžių Jacko mėginimų iškraipyti tiesą nelieka nieko kito kaip tik paviešinti jo pareiškimus.“

„Jackas ir jo bičiuliai mėgino pasinaudoti kaltinimo ištvirkimu strategija ir taip pagrįsti fiktyvius savo tvirtinimus. Jie terorizavo sėkmingai dirbančią spalvotųjų rasės moterį. Tokios taktikos pavyzdžių, deja, apstu. Tai tiesiog bandymas pasinaudoti moters kančia siekiant asmeninės naudos.“

S. M. Gomez atstovai nurodė, kad jų ginamosios ir J. Wrighto santykiai buvo nuoširdūs ir draugiški.

„Melagingus kaltinimus Jackas pradėjo garsinti tada, kai Sienna pademonstravo norą nutraukti santykius, kadangi jautė, jog yra išnaudojama ir klaidinama. Sienna supranta, dėl kokių asmeninių priežasčių Jackas galėjo ryžtis tokiems veiksmams, vis dėlto ji neketina paminti savo principų ir paskleisti informacijos apie Jacko asmeninį gyvenimą: ji puikiai supranta, kokį skausmą galėtų jam sukelti, jeigu taip pasielgtų“, – nurodoma pranešime.

„Sienna dar kartą pareiškia, kad visi kaltinimai melagingi. Dar daugiau: ji viešai atsiprašo visų seksualinio priekabiavimo aukų dėl to, kaip Jackas, vedinas savanaudiškų tikslų, mėgino ja pasinaudoti, kad išprovokuotų publikos užuojautą. Sienna jokiu būdu nenorėjo, kad visa ši istoriją taptų viešų aptarinėjimų objektu. Ji taip pat nenorėjo, kad būtų pademonstruota nepagarba tiems, kurie ištvėrė milžinišką skausmą ir patyrė didžiules traumas, nulemtas iš tikrųjų vykusio seksualinio priekabiavimo. Ji tikisi, kad šitos kalbos netrukus liausis ir nesukels didesnės žalos seksualinio priekabiavimo aukoms.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)