Tačiau verta pabrėžti, kad šios moterys nėra svorio mažinimo ekspertės. Jos naudojo gana ginčytinus būdus sulieknėti ir neseniai imtos kritikuoti dėl to, jog už pinigus reklamuoja produktus, nors tai slepia.

Cosmopolitan.com“ paprašė Filadelfijoje dirbantį svorio mažinimo specialistą Charlie Seltzerį pakomentuoti seserų Kardashian naudojamus svorio mažinimo būdus ir 12 šiame straipsnyje aprašytų būdų naudoti jis tikrai nerekomenduoja.

1. Mankštinkitės apsivilkę saunos kostiumą. Khloe teigia, kad tai jos slaptas ginklas, leidžiantis prakaituoti du ar tris kartus daugiau. „Man patinka vilkėti saunos kostiumą kardiotreniruotės metu. Sudegini daugiau kalorijų ir prakaituoji labiau, net jei kilnoji svorius“, – sakė Khloe. Ji taip pat pridūrė, kad vilkėdama saunos kostiumą geria du ar tris kartus daugiau vandens, kad neįvyktų dehidratacija.

Eksperto nuomonė: Šis metodas iš tiesų skatina svorio mažėjimą padidindamas kūno temperatūrą, dėl ko organizmas sudegina daugiau kalorijų reguliuodamas savo temperatūrą. Bet jūs atsikratysite tik skysčių svorio, ir efektas bus trumpalaikis. „Taip pat yra didelė perkaitymo ir dehidratacijos tikimybė, o blogiausias galimas rezultatas – mirtis. O jeigu išprakaituotus skysčius kompensuosite daugiau gerdami, jūsų skrandis bus pilnas, kas sumažins treniruotės kokybę“, – sakė Ch. Seltzeris.
Kadangi organizmas sudegina daugiau kalorijų po intensyvios treniruotės, viskas, kas trukdo intensyviai treniruotis, iš esmės daro meškos paslaugą. „Tame nėra jokios prasmės“, – sakė ekspertas.

Kourtney Kardashian

2. Venkite maisto produktų, kurių sudėtyje yra pelėsio. Khloe padedantis mitybos specialistas dr. Philipas Goglia teigia, kad tai yra svarbi „idealios riebalų netekimo ir raumenų atsistatymo strategijos“ dalis.

Eksperto nuomonė: „Niekaip negaliu suprasti, kokį poveikį tai turi svorio mažėjimui, išskyrus tai, jog pelėsinis sūris yra kaloringesnis už kietuosius sūrius“, – sakė Ch. Seltzeris. Jo teigimu, nėra jokių rimtų įrodymų, jog pelėsio turintys produktai apsunkina svorio mažinimą. „Aš rekomenduočiau saikingiau valgyti ir sportuoti, o ne atsisakyti produktų su pelėsiu“, – sakė jis.

3. Atsisakykite pieno produktų. Khloe teigia, kad jai pavyko per mėnesį atsikratyti beveik šešių kilogramų, kai ji atsisakė pieno produktų ir juos pakeitė alternatyvomis.

Eksperto nuomonė: Jeigu esate alergiškas pieno produktams ir jūsų organizmas dėl tos alergijos sulaiko skysčius, atsisakius visos šios produktų grupės svoris sumažėti gali, sako Ch. Seltzeris. Be to, atsisakius pieno produktų, apskritai suvartojama mažiau kalorijų.

Tačiau pieno, sūrio ir ledų alternatyvos nebūtinai turi mažiau kalorijų. Be to, labai dažnai tokiuose produktuose yra mažiau baltymų, o pastarieji yra labai svarbūs norintiems išlaikyti daugiau kalorijų sudeginančią raumenų masę. Todėl jeigu neturite jokių realių problemų, susijusių su pieno produktų vartojimu, šis sprendimas jums netinka, sako Ch. Seltzeris.

„Mažo riebumo pieno produktuose yra gausu baltymų. Svorį sumažinti norintiems žmonėms visai nereikia atsisakyti visos produktų grupės“, – pabrėžė ekspertas.

5. Atsisakykite glitimo. Khloe padėjęs mitybos specialistas iš jos raciono išbraukė glitimo turinčių produktų. O Kourtney neseniai pati ėmė laikytis beglitimės dietos ir lygiai taip pat maitinti savo vaikus. Į savo brolio Robo gimtadienį ji taip pat vietoj gimtadieninio torto atnešė sausainių be pieno ir glitimo.

Eksperto nuomonė: Jeigu jautriai reaguojate į glitimą, dėl jo iš tiesų gali pūsti pilvą ir apskritai galite jaustis prastai, kas trukdys gerai maitintis, sportuoti ir efektyviai lieknėti. Tačiau žmonėms, kuriems saikingas glitimo turinčių produktų vartojimas nesukelia jokių problemų, jo atsisakymas neturės didelio poveikio svoriui. Be to, produktuose be glitimo yra daugiau riebalų ir cukraus geresnei produkto konsistencijai ir skoniui.

„Atsisakę vienos produktų grupės ir pasiekę savo tikslinį svorį, neišspręsite pagrindinių problemų, tokių, kaip persivalgymas. Todėl greitai svoris sugrįš, kai vėl imsite vartoti atsisakytų produktų“, – paaiškino Ch. Seltzeris.

Kim Kardashian

5. Segėkite korsetą. Kim, Kendall, Kourtney ir Khloe labai mėgsta segėti korsetą, dar vadinamą „liemens treniruokliu“. Neaišku, ar joms mokama už tai, kad jos populiarina šį produktą.
Eksperto nuomonė: „Išorinė kompresija, kurią užtikrina korsetas, daro absoliučiai nulinį poveikį riebalų pasiskirstymui, organų pozicijai pilvo ertmėje ir kūno kontūrams“, – pabrėžė plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistas dr. Danielis Mamanas. Kitais žodžiais, jis nesuteiks joms į smėlio laikrodį panašios figūros be tradicinės dietos ir sporto.

6. Gerkite svorį mažinančias arbatas. Tiek Kourtney, tiek ir Kylie teigia geriančios svorį mažinančias arbatas. Šiuo atveju vėl kyla klausimas, ar joms nemokami pinigai už tai, kad jos reklamuoja tokias arbatas.

Eksperto nuomonė: „Niekas neturės realaus poveikio jūsų svoriui, jeigu nekontroliuosite savo kalorijų suvartojimo“, – sakė Ch. Seltzeris.

7. Turėkite savo „apgaulės dieną“. Khloe teigia leidžianti sau vieną dieną atsipalaiduoti ir valgyti viską, ko tik įsigeidžia.

Eksperto nuomonė: „Svorio mažinimo programos efektyvumą galima įvertinti tik retrospektyviai. Tad jeigu po 20 metų ji galės išlaikyti norimą svorį turėdama tokią „apgaulės dieną“, puiku, – sakė Ch. Seltzeris, siūlantis kitokį variantą. – Valgykite viską, kas jums patinka, kiekvieną dieną, tačiau kontroliuokite maisto kiekį. Ir vieno valgymo metu valgykite mažiau, jeigu vėliau norėsite suvalgyti daugiau.“

8. Liekninantys arbatos įvyniojimai. Khloe siekia populiarinti liekninamuosius arbatos įvyniojimus. Iš esmės tai yra specialiame gelyje su žaliosios arbatos ar kakavos ekstraktu išmirkyti audinio gabalėliai, kuriuos reikia pridėti prie norimos vietos ir apvyniojus celofanu palaikyti. Vėliau gelio likučiai įmasažuojami, kad oda būtų stangresnė ir nesimatytų celiulito.

Eksperto nuomonė: Anot Ch. Seltzerio, tokie įvyniojimai gali padėti šiek tiek sumažinti vandens kiekį po oda ir laikinai pagerinti jos būklę. „Tačiau jeigu nešiojate papildomus 25 kilogramus svorio, tikrai jų neatsikratysite su tokiais įvyniojimais“, – pabrėžė jis.

9. Atsisakykite angliavandenių. Susilaukusi sūnaus Sainto, Kim 40 dienų laikėsi garsiosios Atkinso dietos, kad atsikratytų nėštumo metu priaugtų kilogramų. Laikantis šios dietos būtina atsisakyti visų angliavandenių, įskaitant cukraus, saldumynų, baltų miltų ir baltų ryžių, o vėliau galima valgyti tik ruduosius ryžius ar batatus.

Eksperto nuomonė: „Laipsniškas sugrąžinimas produktų, kurių buvote atsisakyti griežtos dietos metu, teoriškai gal ir įmanomas. Tačiau atimkite duoną iš 30 metų ją valgiusio žmogaus ir pirmas produktas, prie kurio jis puls po dietos, bus duona, – sakė Ch. Seltzeris. – Jeigu jums tenka daryti beprotiškus dalykus, kad sulieknėtumėte, nebūsite laimingi ir galiausiai pralaimėsite.“

Kendall Jenner

10. Kasryt gerkite indiško lydyto sviesto (Ghee). Kourtney teigia jo gerianti kiekvieną rytą. Esą jis magiškai veikia virškinimą ir skatina riebalų deginimą. „Ghee yra pirmas dalykas, kurio suvartoju ryte, – teigia Kourtney. – Išgeriu didelį šaukštą sviesto kiekvieną rytą. Tuomet 20 minučių nieko nevalgau, o vėliau prieš valgį išgeriu stiklinę vandens.“

Eksperto nuomonė: „Niekada gyvenime negerčiau ryte riebalų, nes jie suteikia papildomų kalorijų, tačiau sotus nesijauti“, – sakė Ch. Seltzeris, rekomenduojantis neprievartauti savęs iš pat ryto ir net raginantis nepusryčiauti, jeigu ryte nesijaučiate alkanas.

„Nebent jums patinka jo (sviesto) skonis ir dėl jo vėliau dienos metu suvartosite mažiau kalorijų“, – sakė jis.

11. Po treniruotės gerkite probiotikų. Kourtney teigia iš karto po treniruotės gerianti probiotikų.
Eksperto nuomonė: Nors Kourtney aiškiai nepasakė, kodėl tai daro, probiotikai vargu ar kaip nors padidina jos treniruotės efektyvumą ar padeda sulieknėti.

Eksperto nuomonė: „Kai kurie žmonės tiki, kad probiotikai gerina žarnyno būklę ir net reguliuoja hormonus, dėl ko esą mažėja svoris, – atkreipė dėmesį Ch. Seltzeris. – Tačiau jokio ryškaus rezultato nepasieksite be kalorijų deficito. Nesu girdėjęs, kad dozė probiotikų po treniruotės būtų kam nors padėjusi.“
Vietoj probiotikų jis pataria po treniruotės išgerti baltyminį kokteilį, kuris padės atsistatyti raumenims.

12. Vartokite ispaninio šalavijo (čija) sėklų, kurios slopina apetitą. Kourtney yra sakiusi, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinksta skrandyje ir mažina apetitą.

Eksperto nuomonė: Galite vartoti šių sėklų, jeigu jos jums tikrai skanios ir patinka. Tačiau stiklinė vandens likus pusvalandžiui iki valgio turės labai panašų poveikį ir nereikės suvartoti jokių papildomų kalorijų. „O vanduo mažai yra kam pakenkęs“, – pabrėžė Ch. Seltzeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)