Vašingtone gausu šokiruojančių socialinių problemų – žmogžudysčių kiekis šiame mieste yra tiesiog skandalingas – o Kanberą, atsiradusią dėl to, jog Sidnėjus ir Melburnas nenorėjo leisti konkuruojančiam miestui tapti sostine, yra ignoruojama turistų, kas visai nestebina, nes pagrindinis Australijos sostinės traukos centras yra jos aplinkkelis.

Tačiau Kanbera ir Vašingtonas nėra vienintelės prastai suplanuotos sostinės. Valdovų kvailybė ir tuštybė dažnai įkūnijama miestų pavidalu, kurie turėtų būti šlovingi, bet šio tikslo toli gražu nepasiekia, o šiuose miestuose gyvenantys žmonės yra lyg pasmerktieji, kuriems su pavydu tenka žvelgti į didesnius, įdomesnius miestus. Štai trumpa ekskursija po kai kurias nevykusias naujai atsiradusias pasaulio valstybių sostines.

Mečetė Islamabade (Pakistanas).
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)