Dovana ištikimiausiems klausytojams ir jų ašaros

Visos „Perklausų“ laidos metu, M. Pundziūtė-Monique – neslėpė savo šypsenos. Ją dar labiau džiugino tai, kad į renginį atvyko patys ištikimiausi jos gerbėjai, sekantys kone kiekvieną atlikėjos karjeros žingsnį. Tiesa, visai neseniai, atsidėkodama už palaikymą, tokiems gerbėjams Monique skyrė ypatingą dovaną.

„Aš pirmą kartą tą dariau: pirmiems 50 žmonių, nusipirkusių bilietą į koncertą, kino teatre surengiau atskirą albumo pristatymą, porą dienų iki jo išleidimo į pasaulį. Aš visą laiką norėjau šitą dalyką padaryti ir tik dabar pavyko. Man atrodo, kad labai faina“, – pasakojo atlikėja.

Tokia dovana tikrai apsidžiaugė ir patys gerbėjai.

„Mes net po du kartus klausėme dainų. Pakankinau“, – juokėsi Monique.

Monika pasidalijo, kokių reakcijų po albumo perklausos ji sulaukė iš savo klausytojų.

„Man buvo gražiausias momentas, kai mačiau visą eilę žmonių apsiverkusių. Vadinasi, padarė tai, ką norėjau, šitas albumas – pravirkdė. Čia buvo toks ženklas, kurio tu nesitiki, bet, jeigu taip vyksta – vadinasi, kažką paliečia. Pamatyti ašaras žmonių veiduose buvo stiprus momentas“, – atviravo atlikėja.

Tiesa, naujausias albumas „Ir tik dėl jos“ jau visai netrukus Monique gerbėjus džiugins ir kitose erdvėse. Viena jų – „Žalgirio arenos“ amfiteatras. Atlikėja atskleidė, kodėl savo ypatingam koncertui pasirinko būtent šią vietą.

„Aš turiu tą tikslą ir norą suburti žmones į savo koncertus, kuriuos traukia ta pati muzika, kuri traukia mane ir, kurią aš kuriu. Aš esu turėjusi ten koncertų – tai labai jauki vieta. Jaukumas persiduoda labai stipriai“, – teigė Monique.

Be to, ją pačią sužavėjo ir kiti dalykai.

„Man patinka, kad ten toks išdėstymas atvirkščias. Dažniausiai vokalistas dainuoja ant scenos, ant pakylos, būna ant pjėdėstalo, o čia – žiūrovai yra aukščiau už tave“, – dalijosi mergina.

Naujojo albumo dainose – septynių gyvenimo metų išgyvenimai

Dažnas galėjo pastebėti, o ir pati M. Pundziūtė-Monique patvirtino kurį laiką gyvenusi savo kūrybiniame urvelyje. Mergina pasidalijo, kokios emocijos ją valdė tuo metu.

„Iš šono taip atrodė, kad gal aš esu apleidusi kūrybą, bet buvo kaip tik priešingai. Aš niekada nebuvau taip giliai įnėrusi į visą tą kūrybinį procesą ir apskritai šią veiklą – rašyti dainas, gilintis, apie tai, ką aš noriu pasakyti“, – pripažino ji.

Kaip teigė atlikėja, šiuo laikotarpiu muzika buvo viskas, apie ką ji norėjo apskritai kalbėti su žmonėmis.

„Atsimenu, važiuojame su Auguste Nombeko ir Džiugu Širviu iš filmavimo Klaipėdoje, ir mes visą kelią kalbame vien tik apie tai. Aišku, visi degame muzika, bet aš neseniai prisiminiau, kaip aš pasakojau, kad aš taip noriu į dainos žodžius sudėti tai, ką aš patyriau per pastaruosius 7 metus, bet tai yra taip sudėtinga, nes lengva yra rašyti apie meilę, apie skaudžią meilę – išvis lengviausia tema, nors labai reikalinga, bet kaip sudėti į žodžius tai, koks buvo mano gyvenimas pastaruosius 7 metus? Aš nežinojau, neįsivaizdavau kaip tą padaryti, bet žinojau, kad reikia“, – atviravo Monique.

Tiesa, tai – puikiai pavyko.

„Kai sudėjau žodžius, atrodo, kad pagaliau galėjau iškvėpti orą iš plaučių“, – teigė M. Pundziūtė-Monique.

Monika pridūrė, kad jausmo, kurį ji patyrė išleidusi naujausią savo albumą „Ir tik dėl jos“, jai visada trūko.

„Šį albumą drąsiai galima vadinti išpažintimi. Aš pagaliau galėjau pasakoti savo istorijas – čia buvo mano esminis dalykas, kurio man trūko iki tol“, – teigė ji.

Grįžo į tikrąją save

Laidos viešnia Monique Lietuvos muzikos pasaulyje sužibėjo būdama dar 17-likos, laimėdama vieną didžiausių muzikinių projektų Lietuvoje. Mergina pripažįsta, kad per visą šį laiką – ji nuolat keitėsi, o tą puikiai atspindi ir pokyčiai jos kūryboje.

„Jeigu pavyktų iškirpti tą momentą, maždaug nuo to laikotarpio, kai išleidau penktą, šeštą ar septintą dainą ir iškirpti iki pat dabar, kai pradėjau rašyti naują albumą, o tada liktų tik tas „X faktoriaus“ etapas ir dabartinis – nesimatytų, iš esmės, pokyčio. Būtų toks labiau glotnus perėjimas. Dabar, aišku, aš jaučiuosi paaugusi, pasikeitusi, vis dėlto, praėjo jau daug metų, bet dabar aš jaučiuosi grįžusi į tą Moniką, kuri buvo „X faktoriuje“, – atviravo atlikėja.

Ne kartą apie tam tikras savo karjeros duobes kalbėjusi Monique pripažįsta, kad daugybę metų ją kankinusias žaizdas išgydyti jau pavyko, tačiau kartais – jos merginai pačios primena apie save.

„Tam tikruose aspektuose išlenda tie dalykai. Pavyzdžiui, per pasitikėjimą savimi, per tokį pokytį, kaip aš turiu ant scenos jaustis, kaip aš po tų pačių interviu jaučiuosi. Man yra sunku sau pačiai pasakyti gražų žodį. Tas ateina iš tos praeities“, – kalbėjo Monique.

Naujausias albumas „Ir tik dėl jos“

Nors naujausias Monique albumas „Ir tik dėl jos“ skaičiuoja dar tik pirmuosius savo gyvavimo mėnesius – žmonės jau spėjo pamilti jame esančias dainas. Atlikėja pasidalijo, kaip į itin atviras ir nuoširdžias jos dainas reagavo aplinkiniai.

„Gal man padėjo tas, kad aš pirmą kartą taip nuoširdžiai rašydama nei tikėjausi, nei galvojau apie tai, kas ir ką sakys, ką komentuos. Čia buvo visiškai toks albumas man, apie tai, apie ką aš seniai norėjau pakalbėti. Aš tiesiog nespėjau, neturėjau progų pagalvoti apie tai, todėl mane tiesiog nustelbė žmonių reakcijos į tą albumą, įvairiausių žmonių ta pati reakcija – daugiausiai dėmesio, aišku, teko „kaip užaugau“ dainai, kas, aš tikėjausi, kad apskritai bus tokia man asmeniškiausia, atviriausia daina, mano istorija“, – kalbėjo ji.

Monique pripažino nesitikėjusi, kad jos istorija gali būti artima daugybei žmonių.

„Iš reakcijų aš tą ir supratau, kad labai susitapatiname per tą dainą. „noriu grįžt namo“ irgi buvo ta daina, kurią daug kas pabrėžė, bet visi savo skirtingus favoritus man vis sakė iš albumo ir kiekviena daina buvo paminėta labai skirtingų žmonių, bet reakcija – ta pati. Jie labai laukė, kada aš išeisiu su tokia muzika. Tas man buvo didžiausia dovana, nes aš irgi labai laukiau, kada aš galėsiu rašyti savo muziką, išleisti savo muzikos albumą“, – pasakojo M. Pundziūtė-Monique.

Tiesa, toks atvirumas – pareikalavo nemažai merginos drąsos. Kaip teigė pati atlikėja, jos atrasti jai padėjo žmonės, visada buvę šalia.

„Jeigu ne tie žmonės, kurie mane palaikė ir padrąsino – aš nežinau, ar aš apskritai būčiau tą padariusi. Aplinkiniai – šeima ir draugai – jie visada prisidėjo prie to, bet buvo du žmonės, kurie tiesiog nuosekliai, kiekvieną dieną man bandė būti mano pasitikėjimas savimi ir mano motyvacija, kad aš sugebėčiau ir eičiau savo keliu. Vienas jų – šio albumo prodiuseris Snorre Bergerud, kuriam aš būsiu visą gyvenimą dėkinga už tai, kad jis matė mane kaip dainų autorę, kai aš dar pati savęs taip nemačiau ir vadino mane vokaliste, kai aš pati dar savęs negalėjau taip pavadinti. Jis manimi tikėjo visada labai stipriai“, – dalijosi Monique.

Ji įvardijo ir dar vieną jos įkvėpimo šaltinį - savo mylimąjį Paulių Vaicekauską.

„Vėliau, po keleto metų, susipažinome su Pauliumi Vaicekausku – metų autoriumi. Jis yra bosistas, muzikantas, bet dabar jau ir prodiuseris. Jis visą laiką sukiojosi kažkur tuose pačiuose užkulisiuose, mes visą laiką matėmės, bet kažkaip pirmą kartą normaliai pakalbėjome turbūt prieš 5 metus. Nuo tada, kai tik pirmą kartą pakalbėjome – jis buvo žmogus, kuris nuo pat pirmos dienos mane palaikė šiame kelyje ir kiekvieną dieną tiesiog drąsino, ir skatino pagaliau pasiryžti, susiimti ir nebešvaistyti gyvenimo“, – teigė M. Pundziūtė-Monique.

Pasirodymai nebebus tokie, kokie buvo anksčiau

Kaip teigė pati Monique, bėgant metams, pasikeitė ne tik jos kūryba, bet ir tai, kaip ji nori ir siekia atrodyti scenoje. Dėl šios priežasties, artimiausi atlikėjos koncertai bus visai kitokie, nei gerbėjai regėjo anksčiau.

„Aš iki šiol turėjusi daugiau šou negu koncertų savo karjeroje, kuri buvo nuo „X faktoriaus“. Nežinau, kaip bus ateityje, bet dabar aš noriu koncerto, o ne šou. Yra labai didelis skirtumas, kai tu tikiesi ir ateini į šou, ir, kai tu ateini į koncertą, tiesiog ateini sukurti ryšį su auditorija“, – mintimis dalijosi M. Pundziūtė.

Ji papasakojo, ko gali tikėtis į jos koncertus ateisiantys žiūrovai.

„Šviesa, kaip atrodo scena – man labai svarbu, kad tai atitiktų tai, ką aš transliuoju per muziką. Tas tikrai dėmesio gauna ir dėl to kreipiamės į savo srities profesionalus, bet ką aš galiu padaryti ir ką mes su Pauliumi galime padaryti, nes mes ruošiamės tam koncertui kartu – galime suteikti muzikinę patirtį kuo geresnę. Ir iš techninės pusės, kad kuo geriau skambėtų, bet ir iš jausminės pusės, ką mes suteikiame per dainas gyvai, nes tos dainos skambės visai kitaip, nei jų klausant per Spotify ar tiesiog per kolonėlę“, – dalijosi Monique.

Pristatė naujausias savo dainas

Laidos „Perklausos“ metu – skamba žinomiausių Lietuvos atlikėjų dainos. Joje besisvečiuodama M. Pundziūtė-Monique savo gerbėjams suteikė galimybę paklausyti ne tik daugybę metų žinomų jos hitų, bet ir naujausio albumo „ir tik dėl jos“ kūrinių. Kelis jų – mergina pristatė atskirai.

„Daina „noriu grįžt namo“ yra ta daina, apie kurią, kaip prieš tai pasakojau, mes kalbėjome važiuodami iš filmavimo. Tai yra daina, kurioje aš sudėjau, kaip aš jaučiausi visus tuos 7 metus. Aš ten buvau parašiusi 10 posmelių, 10 priedainių, bet palikau tik tai, kas labiausiai atpasakojo mano savijautą ir mano būseną tuo metu, kaip aš jaučiausi, kas vyko. Įdėjau ir keletą referencų iš anksčiau, nes jaučiau, kad tai yra svarbu, kad papasakočiau pilną istoriją“, – pasakojo Monique.

Ji teigė šios dainos tekstui skyrusi ypatingai daug dėmesio ir savo laiko.

„Aš labai didžiuojuosi, kad pavyko parašyti tai, ką būtent ir norėjau pasakyti. Nebuvo nei vienos vietos, kurią dar pataisyčiau, bet jau reikia išleisti. Tai yra nuo pat pradžių iki galo išdirbtas kūrinys. Tikrai labai ilgai sėdėjau, galvojau, rašiau ir sukroviau visą širdį“, – teigė M. Pundziūtė-Monique.

Atlikėja plačiau papasakojo ir apie dainą „dega žaromis“.

„Tai yra Pauliaus mėgstamiausia daina. Aš ten pasakojau apie tai, kaip aš matau kitą žmogų, kuris be galo myli, bet kaip visa tai atrodo per nerimo prizmę. Su nerimu man tenka tvarkytis kone kiekvieną dieną ir labai kitaip matai žmogų šalia tavęs sėdintį, kai tas nerimas tave visą užvaldęs nuo galvos iki kojų. Apie tai ir yra daina, kaip aš kitaip matau pasaulį per nerimą“, – dalijosi ji.

O štai daina „užmerktom akim“, kaip teigė pati Monique, yra perpildyta geromis emocijomis.

„Sakiau, kad negaliu paleisti šio albumo be tos geros emocijos ir to stipraus, gilaus meilės jausmo, kurį jaučiu. Apie tai yra ši daina“, – teigė M. Pundziūtė-Monique.

Atsakė ir į gerbėjų klausimus

Laidos „Perklausos“ metu M. Pundziūtė-Monique atsakė ne tik į jos vedėjo Rolando Mackevičiaus, bet ir į laidos svečių bei atlikėjos gerbėjų klausimus. Paklausta, kokiu gyvūnu ir dėl kokios priežasties, jei galėtų, norėtų būti Monika – atsakymo ilgai ji neieškojo.

„Žinau. Aš būčiau ūdra“, – juokėsi atlikėja.

Kaip pastebėjo R. Mackevičius, tai – labai mielas gyvūnas.

„Dėl to ir būčiau ūdra. Tame gyvūnėlyje aš matau labai daug savęs, ypač, kai jie būna susikibę rankutėmis, miega ir plūduriuoja ant vandens – čia mes su Pauliumi“, – kalbėjo ji.

Atlikėja taip pat atskleidė, kaip ji reaguoja į neigiamus komentarus, kurių tenka susilaukti socialinėje erdvėje.

„Anksčiau tikrai reaguodavau jautriau. Dabar kažkaip suradau prizmę, tašką, iš kurio galiu pamatyti kažkokį neigiamą komentarą, bet iš jo pasijuokti. Žinoma, yra tam tikrų dienų, kada aš nei už ką neskaitysiu jokių komentarų, nes pati esu blogoje vietoje savo galvoje, bet, jeigu dienelė gera – aš dar specialiai nueinu paskaityti tų komentarų“, – teigė Monique.

Ji pripažino dažnai tokius komentarus aptarianti ir su savo artimiausiais bičiuliais.

„Komedijos vakaras būna“, – juokavo M. Pundziūtė-Monique.

Gerbėjams taip pat buvo įdomu, kaip muzika Monikai padėjo išjausti vaikystėje patirtas traumas.

„Išjausti leido daina, pavadinimu „kaip užaugau“. Tą dainą aš rašiau ir verkiau visiškai tikromis ašaromis“, – pripažino atlikėja.

Ji teigė, kad, parašiusi šią dainą, daugiau dėl patirtų traumų ji neverkė.

„Nebeverkiau nei karto daugiau, kai užeidavo ta tema – viskas. Aš tiesiog išgijau, tiesiogine ta žodžio prasme. Labai tikiuosi ir viliuosi, kad tas persiduoda per dainą“, – teigė atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją