„Noriu daugiau šaibų ir daugiau vaikų“, – renginyje „Perklausos“ šypsojosi atvirai viską sakanti J. Arlauskaitė-Jazzu.

Viena garsiausių šalies dainininkių juokėsi, kad jos gyvenimo knyga būtų kriminalinės fantastikos žanro ir sakė, kad kai išleis savo autobiografiją, grius visas Lietuvos šou verslas. Taip pat atlikėja prisiminė audringų vakarėlių laikus, po vieno iš kurių jos vyrui ir mamai netgi teko jos ieškoti. Be to, renginio metu Jazzu atliko savo pačią pirmąją dainą, kurią parašė būdama vos 11-likos, rašoma pranešime spaudai.

Jazzu: mano vaikas išgelbėjo mano gyvybę

Šią vasarą J. Arlauskaitė-Jazzu išleido naują singlą pavadinimu „Išgėriau išrūkiau.“ Kaip sako pati atlikėja, alkoholis ir cigaretės anksčiau buvo itin propaguojami jos gyvenime, kol šioji galiausiai suprato, kad tai buvo savidestrukcinė skausmo išraiška. Dabar dainininkė sako esanti dėkinga už šį gyvenimo laikotarpį, nes tai jai buvo didelė pamoka.

„Šios dainos potekstė yra jautri, – renginyje kalbėjo atlikėja. – Daina nėra apie kažkokį vakarėlį. Tai yra gyvenimo istorija.“

Jazzu neslėpė, kad dabar jos kasdienybė yra visiškai kitokia, nei buvo prieš į pasaulį ateinant jos sūnui Majui – vaikas jos gyvenimą pakeitė į gerąją pusę.

„Mano vaikas išgelbėjo mano gyvybę ir mano kūrybą, – renginyje atviravo atlikėja. – Aš pradėjau dainuoti jam, o jam aš noriu viso, kas gražiausia ir šviesiausia.“

Jazzu prisimena, kad anksčiau jai buvo įprasta kurti iš liūdesio, skausmo ar nostalgijos, todėl šiandien, kai atlikėja yra labai laiminga, tapusi mama, reikia iš naujo mokytis būdų, kaip rašyti dainas.

„Aš nebenoriu savęs skaudinti, į save pilti, rūkyti ir nemigos nebenoriu. Visa tai jau turėjau, – mąstė muzikantė. – Gyvenimas buvo visoks, o dabar jis – šviesus ir „mamiškas“.“

Justė Arlauskaitė-Jazzu

Neštumo testas, vynas ir cigaretės

Renginyje „Perklausos“ atlikėja atvirai pasakojo, kaip būdama Filipinuose sužinojo, kad laukiasi.

„Tada sakiau vyrui: „Nueik į vaistinę ir nupirk nėštumo testą, o jei nedirbs vaistinė, nupirk vyno ir cigarečių.“ Reivo širdis juk vis tiek gyva“, – prisimindama dieną, kai sužinojo, jog laukiasi, juokėsi Jazzu.

Taip pat ji prisiminė pirmąjį savo kaip nėščiosios koncertą, kuriame dainininkė atliko kūrinį „Po mano oda“. Šią dainą ji kadais rašė vyrui, kurį labai mylėjo, o vykusiame koncerte šį daina atlikėjai įgavo naują reikšmę.

„Koncerto metu prasidėjo dainos tekstas: „Po mano oda kvėpuoji tu“. Pasižiūrėjau į savo pilvą ir supratau, kad išpranašavau tai – po mano oda tiesiogine to žodžio prasme kažkas kvėpuoja. Pradėjau verkti, o tada ir visi žiūrovai pradėjo verkti. Tuomet supratau, kam iš tiesų tą dainą rašiau – savo sūnui“, – jautrios akimirkos prisiminimu dalijosi Jazzu.

Uždrausta meilė ir juodžiausios mintys

Dainininkė Jazzu renginio metu atvirai pasakojo apie tamsiausius savo gyvenimo tarpsnius. Vienas jų buvo dainininkei praradus balsą bei patyrus uždraustą meilę.

„Kai man rado patologiją ir praradau balsą, galvojau – kodėl viena ranka duoda, o kita daužo? Kodėl man? Buvo labai baisu prarasti balsą, nes save suvokiau tik per jį. Galvojau, kad be balso aš esu niekas ir nieko negaliu. Tai mane persekiojo iki juodžiausių minčių, nes jei aš nieko negaliu, reiškia manęs nėra“, – dalinosi atlikėja.

Iš karto po to atlikėja prisimena patyrusi uždraustą meilę, mat įsimylėjo vedusį vyrą. Ir vėl atsidūrė aukos vaidmenyje, pyko ant pasaulio, kad negali būti su žmogumi, kurį myli. Tačiau galiausiai dainininkė su tuo susitaikė ir kaip tik tuo laikotarpiu parašė geriausias savo dainas.

„Supratau, kad meilė tiesiog yra, jos nereikia įrėminti, – kalbėjo Jazzu. – Galiausiai sugrįžau į tai, kad aš pati esu meilė ir viskas yra meilė. Kai pradėjau taip gyventi, atėjo ramybė, laimė ir vaikas.“

Kalėdiniu laikotarpiu turėtų pasirodyti dainininkės knyga „Skanus Jazzu gyvenimas“. Taip pat gruodį atlikėja surengs koncertų turą „Karma“. Jis startuos gruodžio 15 d. Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, gruodžio 23 d. Jazzu pasirodys „Žalgirio“ arenoje Kaune, gruodžio 25 d. – Šiaulių arenoje, gruodžio 30 d. – „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniuje, o turą užbaigs koncertas Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., Panevėžio „Kalnapilis“ arenoje.

Renginys „Perklausos“

„Perklausos“ – tai renginių ciklas, kuriame garsiausi Lietuvos atlikėjai kviečiami atviriems pokalbiams su dainomis. Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius kalbina atlikėjus fone skambant jų albumo dainoms, o susirinkusieji kviečiami įsiklausyti į tikrąją kūrinių prasmę.

Geriausias pokalbio su Jazzu akimirkas jau visai netrukus bus galima išvysti renginio įraše, kuris pasirodys internete, o apie būsimus renginius visa naujausia informacija nuolat atnaujinama „Perklausos“ „Facebook“ bei „Instagram“ paskyrose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją