Į naujus gyvenimo metus įžengs didžiausiame karjeros koncerte

Drąsus, ryškus ir pasitikėjimo savimi nestokojantis žmogus – taip vos iš pirmo žvilgsnio pažvelgus į Gabrielių norisi jį apibūdinti, o, rodos, už tai vaikiną taip stipriai ir myli jo gerbėjai. Laidoje „Perklausos“ apsilankęs atlikėjas neslėpė, kad vasara ir įtemptas koncertų grafikas pareikalavo nemažai jėgų ir energijos, tačiau dabar savo ištikimiausiems fanams G. Vagelis ruošia ne vieną ypatingą staigmeną, tad atsikvėpti – nėra kada.

„Mano vasara buvo darbinga. Turėjome daug koncertų, filmavimų – visko. Ruduo, kaip ir visiems atlikėjams, šiek tiek ramesnis, bet tik iš dalies, nes už mažiau nei mėnesio mes turėsime mano gimtadienį ir mano kol kas didžiausią koncertą Kaune, Žalgirio arenoje“, – dalijosi vaikinas.

Paklaustas, kaip jaučiasi galvodamas apie tai, kad organizuoja savo solinį koncertą didžiausioje šalies arenoje, Gabrielius neslėpė šypsenos ir jaunatviško užsidegimo.

„Kol nepabandysi, niekada nesužinosi kaip tau pasiseks ir kas ten bus“, – teigė jis.

Kaip teigė pats atlikėjas, žengti tokį svarbų jo karjeros žingsnį jį paskatino jam labai artimas ne tik gyvenime, bet ir karjeroje žmogus.

„Kadangi mes turėjome jau ne vieną ir ne du koncertus, kur buvo 3000 žmonių ir panašiai, pagalvojome, kodėl nesubūrus jų visų į vieną vietą ar bent nepabandžius to padaryti? Visų pirma, nemeluosiu, tai buvo mano brolio svajonė, kuris yra mano vadybininkas. Jis tą mintį gerai pasėjo. Be abejo, tai buvo ir viena iš mano svajonių, ir mano didelis noras. Pakalbėję, padiskutavę ir sakome, kodėl mums to nepadarius ir nepabandžius?“, – pasakojo G. Vagelis.

Naujausias albumas

Jau lapkričio 16-ąją dieną, minėdamas savo 28-tąjį gimtadienį, G. Vagelis tikisi visus savo gerbėjus sutikti Žalgirio arenoje, o iki tol vaikinas jiems dovanoja ir dar vieną ypatingą dovaną. Spalio 27-ąją dieną pasirodė trečiasis G. Vagelio albumas pavadinimu „Žydėsiu“, kuriame skamba 11 jo dainų. Anot atlikėjo, kūrybinis procesas užtruko gana ilgai.

„Dainas sukurti gal ir neužtruko taip ilgai, bet, kad jas sudėti į albumą, nuo pirmos iki paskutinės dainos sukūrimo praėjo 3 metai turbūt“, – teigė G. Vagelis.

Tiesa, paties atlikėjo manymu, skubėti šioje vietoje – nėra kur.

„Aš manau, kad čia nėra jokios skubos. Aš visiškai mėgaujuosi tuo, ką darau ir tada tiesiog pribręsta tas laikas, kai jau yra tas skaičius ir tu gali pasileisti tą albumą. Aš manau, kad taip yra žymiai geriau negu tiesiog daryti dainas tam, kad pasileisti albumą. Šiuo atveju, aš tiesiog kūriau, kūriau, jis užsipildė ir mes išleidome“, – pasakojo vaikinas.

Albume, kurį laidoje „Perklausos“ pristatė G. Vagelis, skamba ir jau gerai gerbėjams žinomos, ir naujos atlikėjo dainos. Anot vaikino, visos jos jį atskleidžia iš skirtingų pusių.

„Yra šokinė Gabrieliaus pusė ir tada ta lyriškoji pusė. Šiame albume irgi bus visko. Turbūt reikėjo šiek tiek laiko suprasti, kad man patinka ir tai, ir tai“, – dalijosi jis.

Atlikdamas vieną iš albume skambančių dainų atlikėjas neslėpė ir ašarų. Jis paaiškino, ką jos reiškia ir kokie jausmai tuo metu jį aplankė.

„Aš esu gana emocionalus žmogus ir galiu greitai įeiti būtent į tą būseną, ir tada yra gana sunku išeiti. Visą dainą stengiausi laikyti ją, nepaleisti, bet pratrūkau. Aš tiesiog esu labai laimingas dėl visų dalykų gyvenime, pradedant nuo to, kad aš turiu nuostabią šeimą, kuri šį vakarą yra čia kartu. Aš užsiimu veikla, kuri man sukelia labai daug džiaugsmo ir kiekvieną dieną aš ją pamilstu vis labiau. Aš turiu žmones, kurie klauso mano muzikos, kurie išgyvena kartu su manimi ir, kurie visada palaiko. Aš manau, kad, kaip ir albumas vadinasi „Žydėsiu“, taip ir man tai yra žydėjimo metas. Atrodo, kad turiu viską ir tiesiog labai noriu tuo pasidžiaugti“, – teigė vaikinas.

Prisiminė, kaip jo gyvenime atsirado muzika

G. Vagelis jau ne vienerius metus spindi Lietuvos muzikos padangėje ir džiugina gerbėjus savo dainomis. Prisimindamas, kaip jo gyvenime apskritai atsirado muzika, atlikėjas teigė, jog, dažnu atveju, tam tikras abejones ar nepasitikėjimą savimi jaunam žmogui kelia būtent tai, ką apie jo pasirinktą kelią galvoja ir komunikuoja aplinka, tačiau, vaikino manymu, kiekvienas žmogus turėtų užtikrintai siekti savo svajonių, nepaisant to, ką kalba kiti.

„Anksčiau būdavo suprantama taip, kad muzika ir menas yra ne darbas, o kažkas kito, iš ko tu negali uždirbti pinigų. Kada yra vyraujantis toks nusiteikimas, tu, automatiškai, turbūt netiki savimi ir klausai, ką sako kiti, nors tikrai jauti, kad labai nori būti muzikoje“, – teigė G. Vagelis.

Kaip teigė Gabrielius, muzika ir menas jį lydėjo nuo pat ankstyvos vaikystės.

„Mokykloje kažkada galvojau būti ir aktoriumi, esu vaidinęs ir daug spektaklių mokykloje, nes man visada visa meninė veikla labai patikdavo ir aš, kai tik galėdavau, kažkuo užsiimdavau, bet muzika mano gyvenime atsirado nuo pačių mažų dienų. Aš jau darželyje ir dainuodavau, ir šokdavau, net nesuprasdamas anglų kalbos dainuodavau dainas apie bet ką ir kažką įsivaizduodavau. Kai tu turi tave labai dominančią veiklą, kuri tave lydi visada, aš manau, kad net nebekyla klausimų, kokia tavo profesija turėtų būti“, – atviravo jis.

Toks Gabrieliaus užsispyrimas atvedė jį prie puikių rezultatų. Dabar vaikinas bendradarbiauja su „Universal Music“ kompanija, kuri dirba net su tokiais dainininkais, kaip, pavyzdžiui, pasaulinio lygio žvaigždė Rihanna. Anot jo, pagalvojus apie tai, apima nežmoniškai geras jausmas.

„Sunku paaiškinti jausmą, kai tu pagalvoji, kad tu priklausai tai pačiai leidybinei kompanijai. Gera yra turėti profesionalų komandą šalia savęs, kurie žino, ką daro ir žino, kaip turėtum teisingai padaryti dalykus, absoliučiai visais klausimais: yra ir muzikiniai klausimai, ir viešinimo klausimai – absoliučiai visi dalykai, kurie susiję su visu muzikiniu gyvenimu. Kai turi tą komandą, tau yra žymiai lengviau“, – teigė jis.

Draugystė su grupe „69 danguje“

Šiandien žinomas atlikėjas savo gerbėjus džiugina ne tik savo kurtomis dainomis, tačiau ir savu balsu tarsi atgaivina dainas, kurių Lietuva klausosi jau ne vieną dešimtmetį. Rodos, tos dainos jau nebegalėtų skambėti kitaip, tačiau, kaip teigė Gabrielius, jis jaučia, kad ir kitų autorių dainomis jis gali pasakyti tai, ką nori pats. Taip gimė ir jo draugystė su grupe „69 danguje“. Dabar kartu su ilgametėmis Lietuvos muzikos scenos žvaigždėmis Gabrielius jau yra surengęs ne vieną bendrą pasirodymą, o laidoje „Perklausos“ vaikinas pasidalijo, kaip gimė idėja perdainuoti jų senas dainas.

„Įvyko karantinas ir nebuvo per daug veiklos, kuria galėjome užsiimti. Mes, su mano draugu Einiumi, pradėjome įrašinėti koverius. Užsienietiškų dainų koverius lietuviai visada mėgo dainuoti, o aš pagalvojau, kad būtų faina padaryti lietuviškų dainų koverius, kas, manau, sudomintų ir žmones. Pirmasis, kuris labiausiai iššovė ir patiko žmonėms, buvo būtent „Gyvenu“. Aš esu grupės „69 danguje“ merginų milžiniškas fanas jau nuo turbūt tada, kai jos susibūrė į grupę. Manau, kad klausiau beveik visų jų dainų“, – pasakojo Gabrielius.

Kaip teigė atlikėjas, gerbėjams jo atlikta dainos versija taip patiko, kad pasipylė siūlymai įrašyti „Gabrielišką“ šios dainos versiją. Tokią galimybę išnaudojęs Gabrielius pasidalijo ir tuo, ką jam pačiam reiškia ši daina.

„Man ji yra apie tai, kad iš gyvenimo visada reikia pasiimti viską, ką gali. Tu gali turėti saulę, gali turėti lietų, gali turėti viską, tik tau reikia panorėti ir pasistengti tai turėti, ir nepraleisti progų. Aš manau, kad apie tai yra ši daina, kad tu turi atsiverti žmonėms, kurie yra tikri ir neišdalinti savęs žmonėms, kurie yra to neverti“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją